1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

TAROM va opera de pe Aeroportul Suceava din 12 noiembrie, dă asigurări ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a dat asigurări, sâmbătă, la Suceava, că pe Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' se vor opera curse regulate cu compania TAROM începând din 12 noiembrie, fără a preciza frecvenţa acestora. 

10 oct, 2015 | ECONOMICA.net

El a vizitat aeroportul de la Salcea şi s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor şi modul în care s-a derulat investiţia. Matache a apreciat, totodată, arhitectura aeroportului sucevean care îmbină fericit lemnul, sticla şi betonul, reuşind să păstreze astfel specificul local al zonei cu cea mai mare suprafaţă împădurită din ţară.

Ministrul a subliniat potenţialul de atragere a pasagerilor din alte câteva judeţe vecine, dar şi din Ucraina, fapt ce poate facilita negocierile cu operatorii de transport aerian care sunt interesaţi de un trafic cât mai mare de călători.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat că deschiderea oficială a aeroportului se va face pe 25 octombrie, urmând ca din 12 noiembrie să se reia zborurile Suceava-Bucureşti şi retur cu TAROM. El a subliniat că Aeroportul Suceava este ''cel mai bine dotat'' aeroport din România, după Otopeni, şi că va fi ''motorul de dezvoltare'' pentru regiunea Suceava-Botoşani.

Totodată, directorul general al Aeroportului ''Ştefan cel Mare'', Ioan Măriuţa, a anunţat că prima cursă privată, după modernizarea aeroportului, va sosi la Suceava pe 27 octombrie, de la Viena.

În ceea ce priveşte sistemul de navigaţie ILS, ministrul Matache a spus, după discuţiile purtate cu conducerea ROMATSA, că ar putea fi montat în două luni.

Valoarea investiţiei de la Aeroportul Suceava se ridică la 105 milioane lei. Lucrările de modernizare la aeroport s-au realizat prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un altul de modernizare a aerogării, cu fonduri de la CJ Suceava.

Prin proiectul cu finanţare europeană, asigurată prin POS-Transporturi, s-a modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control şi s-a pregătit terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.

Sursă - AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO