1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Economie

Vocea bancherilor - Şeful ARB spune că bancherii au fost chemaţi să discute efectele OUG 114 cu două ore înainte să fie emisă

Băncile au fost chemate la Guvern ca să discute despre efectele ordonanţei 114 cu două ore înainte ca actul normativ să fie emis, a declarat, vineri, Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), în cadrul unei conferinţe.

18 ian, 2019 | Agerpres

"Am scris scrisori, am trimis în toate părţile. Domnilor, pe cuvântul nostru că venim cu cea mai bună credinţă să stăm la masă să discutăm. Dar haideţi să discutăm odată. Am fost chemaţi ca să discutăm despre efectele ordonanţei (Ordonanţa 114 privind măsuri fiscal-bugetare, n.r.) cu două ore înainte ca să fie emisă ordonanţa. Nici nu era timp tehnic ca să mai ajustezi ceva în ordonanţă, să o mai tipăreşti o dată. Avea nu ştiu câte pagini", a spus Sergiu Oprescu.

El a menţionat că trebuie să se intre într-un mecanism al normalului şi că băncile sunt dispuse să discute despre obiective şi interese, dar să nu mai fie puse în situaţia de a presupune.

Potrivit reprezentaţilor ARB, asociaţia a primit săptămâna trecută o adresă de la Ministerul Finanţelor Publice pentru a discuta săptămâna acesta despre politica monetară şi politica fiscală. La discuţii a fost invitată şi Banca Naţională a României. MFP a nu a precizat însă data şi ora exactă a discuţiilor, iar până vineri ARB nu a primit un răspuns cu privire la coordonatele întâlnirii.

Prin Ordonanţa 114/29 decembrie 2018, Guvernul a decis impozitarea activelor financiare ale băncilor în cazul unui nivel al ROBOR mai mare de 2%, contribuţie numită iniţial de autorităţi "taxă pe lăcomie".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO