1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

IT&C

Taxify reduce preţurile în Bucureşti cu 20%, la 1,17 lei/km

Taxify, aplicaţia de ride sharing care concurează cu Uber şi cu taximetria tradiţională, a decis să reducă preţurile în Bucureşti cu 20% începând de la 1 martie, la 1,17 lei pe kilometru. În acest tarif este inclusă o reducere temporară de 20% aplicată pasagerilor Taxify, partenerii (adică şoferii - n.r.) primind o compensație de 10% pentru fiecare cursă încheiată, precizează compania.

01 mar, 2017 | ECONOMICA.net

Tariful de bază scade şi el la 1,17 lei. Cursa minimă va costa 8 lei, iar tariful de aşteptare va fi de 0,2 lei pe minut.

Taxify, operat de o companie din Estonia, va reduce şi comisionul perceput şoferilor, pentru a absorbi o parte din impactul scăderii tarifului asupra veniturilor acestora.

Compania precizează, într-un comunicat, că noul preţ reprezintă cel mai mic tarif aplicat în România pe piaţa mobilităţii private şi, totodată, cel mai mic tarif din Bucureşti.

"În anumite intervale orare poate exista un tarif diferenţiat mărit, dar el a fost prezent de la lansare doar în perioada sărbătorilor şi în cele în care traficul a fost îngreunat din cauza zăpezilor", notează reprezentanţii Taxify România.

"Am decis să reducem ș tarifele pentru a fi mai aproape de pasagerii Taxify şi pentru a le răspunde nevoilor. Am luat în considerare feedback-ul pozitiv pe care l-am primit după lansarea în România. Deşi am aplicat o scădere a preţului pe kilometru la 1,17 lei*, calitatea serviciilor va rămâne superioară pentru că oferim condiţii avantajoase atât pentru pasageri, cât şi pentru partenerii Taxify", a declarat în comunicat Markus Villig, CEO Taxify.

Majoritatea taxiurilor din Bucureşti merg cu 1,39 lei/kilometru, fiind şi firme mari care practică un tarif de aproximativ 1,7 lei/km.

La Uber, tariful minim este de 1,3 lei pe kilometru.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO