1EUR=4.7538 RON | Bucureşti 11 º
INDICI BURSIERI
BET
7954,29
-0.0096
BETPlus
1187,17
-0.0093
BET-FI
35271,00
-0.012
BET-NG
678,95
-0.0069
BET-XT
726,80
-0.0098
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.328
0,0000%
BRD
12.66
-1,2480%
BRK
0.0718
-2,1798%
BVB
22
0,0000%
DAFR
0.0158
0,0000%
EBS
155.25
0,0967%
FP
0.892
-0,3352%
OLT
0.067
-4,2857%
PRSN
0.0605
-1,6260%
SIF1
2.04
-3,3175%
SIF2
1.214
-0,9788%
SIF3
0.2505
0,0000%
SIF4
0.62
-1,2739%
SIF5
2.07
-1,4286%
SNP
0.36
-1,6393%
TEL
20.05
-2,6699%
TGN
330
-1,3453%
TLV
2.07
-2,1277%

Taximetriştii, controale de la Poliţia Locală şi presiuni din partea dispeceratelor în războiul împotriva Clever Taxi şi Star Taxi

Poliţia Locală a efectuat, în perioada sărbătorilor, controale în rândul taximetriştilor din Capitală, care au fost informaţi de către agenţii din subordinea Primăriei că aplicaţiile precum Clever Taxi şi Star Taxi nu mai pot fi folosite. Totodată, dispeceratele de taxi din Bucureşti fac propriile demersuri în războiul cu tehnologia: le-au transmis şoferilor că pot fi amendaţi cu 4.500 - 5.000 de lei dacă vor continua să folosească aplicaţii independente.

Comenteaza
Taxi

"Au existat câteva controale de rutină de la Poliția Locală în seara de 27 decembrie. Șoferii au fost întrebați ce aplicații folosesc pe telefoanele disponibile în mașină și li s-a comunicat faptul că aplicațiile de tip Clever Taxi nu mai pot fi folosite. S-au verificat actele mașinii și ale șoferului. Nu s-au dat amenzi pentru utilizarea aplicației Clever Taxi Șofer. Noi nu avem informații despre niciun șofer ce ar fi primit amendă în acest sens. Conform reglementării, șoferii nu pot fi niciodată amendați, cel mult pot fi amendate dispeceratele sau aplicațiile, dar nici acolo nu este foarte clară încadrarea", a explicat, la solicitarea ECONOMICA.NET, Mihai Rotaru, CEO Clever Taxi.

Agenţii Poliţiei Locale au încheiat procese verbale în care constată că taximetriştii au avut actele în regulă, dar folosesc o aplicaţie agregator, potrivit companiei.

"Șoferii de taxi ce folosesc Clever Taxi nu au fost "vânați", controalele s-au făcut în stațiile de taxi unde șoferii erau staționați. Dat fiind faptul că avem cel mai mare număr de șoferi disponibili în aplicație, nu este foarte greu să găsești un șofer ce folosește Clever Taxi. Aproximativ 1 șofer din 2 folosesc o aplicație pentru preluarea comenzilor", a precizat Rotaru.

"Șoferii nu au fost amenințați și nici sancționați. A fost o încercare de a pune presiune pe șoferi, lucru folosit și de dispeceratele de taxi clasice, ce le-au transmis mesaje că sunt pasibili de amenzi foarte mari dacă folosesc în continuare aplicația Clever Taxi (4.500 - 5.000 lei). Conform HCMB inițial (hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti - n.r.), cei pasibili de amenzi sunt societățile ce furnizează sau intermediază comenzile, nu șoferii de taxi", a adăugat el.

"Nu există nicio bază legală să primim amenzi pentru activitatea desfășurată. Ne așteptăm ca Primăria să fie deschisă către tehnologie dat fiind faptul că și noi de dorim un oraș mai smart, mai tehnologizat, mai eficient din punct de vedere al mobilității și cu mai puțin trafic", spune Mihai Rotaru.

Clever Taxi încurajează şoferii care se simt supuşi unor presiuni de orice fel să contacteze compania.

"Nu credem că vor exista amenzi, pentru că nu au nicio bază legală și suntem optimiști că nu vor fi comise ilegalități pentru că atât noi, cât și autoritățile locale avem ca scop un serviciu de taxi civilizat și tehnologizat", a mai afirmat Rotaru.

Înainte de Sărbători, primarul Gabriela Firea a anunţat modificări la regulile de funcţionare ale pieţei de taximetrie din Capitală, la presiunile companiilor de taximetrie, nemulţumite că aplicaţiile de tip agregator pentru comenzile de taxi, precum Clever Taxi şi Star Taxi, fac concurenţă dispeceratelor autorizate.

Potrivit legii taximetriei, fiecare şofer de taxi este obligat să fie arondat, contra cost, unui dispecerat tradiţional, care preia comenzile de la clienţi prin telefon şi le trimite în teren prin staţie.

Noul regulament pentru taximetrişti prezentat de Primăria Capitalei impune ca aplicaţiile online prin care se pot face comenzi să aparţină dispeceratelor autorizate şi să poată fi identificate ca atare, adică să poarte numele firmelor de taxi.

Asta ar presupune ca fiecare consumator de taxi din Bucureşti să-şi instaleze pe telefon câte o aplicaţie de la fiecare din peste 20 de companii de taxi care deţin dispecerate autorizate, presupunând că acesta vor dori să investească în software pentru a pune la dispoziţia clienţilor posibilitatea de a face comenzi de pe smartphone. În plus, aplicaţiile existente de tip agregator sunt prezente în mai multe oraşe din România.

În acest context, Primăria ar putea sancţiona, chiar cu amenzi, companiile care operează aplicaţiile de tip agregator, însă nu este clar pe ce bază legală ar putea lua măsuri.

Companiile de taxi se luptă, pe un alt front, cu companiile de ride sharing, precum Uber şi Taxify, a căror activitate rămâne încă nereglementată, indiferent dacă vorbim despre clasificarea lor mai liberală, ca servicii digitale, sau mai conservatoare, ca servicii de transport care au nevoie de autorizaţii şi funcţionează în condiţii mai stricte.

Între timp, taximetriştii din Bucureşti par să fi căzut la pace cu colegii din Ilfov, vechiul duşman din vremuri mai simple, înainte ca inovaţiile tehnologiei să ciufulească starea de fapt.

de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
07 iun 03:46
Răspunde | Votează email 0 email
david wilson
Bună, eu sunt domnul DAVID WILSON, creditorul privat de creditare, și sunt aici pentru a vă face visele să devină realitate pentru a obține un împrumut. Aveți nevoie de un împrumut de urgență? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă achita datoriile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă extinde afacerea sau pentru a vă începe propria afacere. Suntem aici pentru dvs. cu o rată a dobânzii scăzută de 2% și puteți obține un împrumut de la 3.000 € la 500.000.000 €, suma maximă a împrumutului și până la 50 de ani de împrumut, contactați-ne pe e-mailurile noastre ...... [email protected] or [email protected] sau sunați la +14843982307
16 mai 07:51
Răspunde | Votează email 0 email
weadom
Atenţie!!!

Eu sunt domnul Frankling. Director executiv WEADOM GLOBAL FINANCE. În prezent oferim împrumut persoanelor care au nevoie de numerar pentru afaceri sau pentru a-și lichida facturile. oferim tot felul de împrumuturi persoanelor fizice și organisme de cooperare la rata de reducere de 2%. pentru mai multe informații și cum să ne aplicați prin e-mail acum prin: [email protected] pentru mai multe informații.

Salutari
Dl Frankling Weadom
Director executiv.
Email de contact: [email protected]
16 mai 07:50
Răspunde | Votează email 0 email
weadom
Atenţie!!!

Eu sunt domnul Frankling. Director executiv WEADOM GLOBAL FINANCE. În prezent oferim împrumut persoanelor care au nevoie de numerar pentru afaceri sau pentru a-și lichida facturile. oferim tot felul de împrumuturi persoanelor fizice și organisme de cooperare la rata de reducere de 2%. pentru mai multe informații și cum să ne aplicați prin e-mail acum prin: [email protected] pentru mai multe informații.

Salutari
Dl Frankling Weadom
Director executiv.
Email de contact: [email protected]
07 apr 15:54
Răspunde | Votează email 0 email
Alicia Radu
Buna,
Sunt dna Alicia Radu, creditor privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Sunteți în orice fel de dificultăți financiare? Are nevoie de un împrumut pentru consolidarea datoriilor, la o rată de construcție de 2%, împrumut imobiliar, refinanțare, scop personal, de afaceri sau de urgență? Sunteți un om de afaceri sau femei care se gândesc la extinderea afacerii dvs. oferind împrumuturi de toate tipurile. daca sunteti interesati contactati-ne astazi prin ([email protected])


APPLICATION DATA

1) Numele complet:
2) Țara:
3) Adresa:
4) Stat:
5) Sex:
6) Starea civilă:
7) Ocupatia:
8) Număr de telefon:
9) Poziția curentă la locul de muncă:
10) Venit lunar:
11) Suma imprumutata necesara:
12) Durata împrumutului:
13) Scopul împrumutului:
14) Religia:
15) Ați aplicat înainte:
16) Data nașterii:
Mulțumiri,
07 apr 15:52
Răspunde | Votează email 0 email
Victoria Alberto
Salut, numele meu este Victoria Alberto, victima unei fraude în mâinile creditorilor falși. am pierdut aproximativ 6.000 de euro pentru că aveam nevoie de un capital mare de 80.000 euro, aproape că am murit, nu aveam unde să merg. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces mi-am pierdut fiul. Nu puteam să stau așa ceva din nou. în martie 2017, m-am întâlnit cu un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Olivia Daniel, care în cele din urmă mi-a ajutat să obțin un împrumut într-o companie. mama bună vreau să folosesc această ocazie pentru a vă mulțumi și Dumnezeu să vă poată binecuvânta. De asemenea, îmi place să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui pe colegii români, că există mulți escroci acolo, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să vă asigurați rapid un împrumut, înregistrați-vă prin intermediul doamnei Olivia Daniel prin e-mail: ([email protected] ). puteți să mă contactați și prin intermediul acestui e-mail: ([email protected]). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.
Mulțumesc.
05 mar 14:32
Răspunde | Votează email -1 email
samuel
În prezent, acordăm sprijin financiar persoanelor fizice, rechinilor de împrumut,
Companiile și companiile la un preț accesibil, pentru mai multe informații
contactați-ne astăzi cu dvs.;
Numele complet,
Adresa,
Țară,
Număr de telefon
E-mail,
Sumă împrumutată:
durată:
Venit lunar:
Scopul împrumutului:
Rețineți: Toate răspunsurile trebuie trimise la [email protected]
06 ian 08:14
Răspunde | Votează email -1 email
Elijah Roland
Aplicați pentru un împrumut rapid și convenabil pentru a vă plăti facturile și pentru a începe o nouă finanțare a proiectelor la o rată a dobânzii mai mică de 2%. Contactați-ne astăzi prin intermediul: [email protected] cu suma împrumutului necesară deoarece oferta noastră minimă de împrumut este de 1.000,00 pentru orice sumă de credit. Sunt creditor, înregistrat și creditor legit. Puteți să mă contactați astăzi dacă sunteți interesat să obțineți acest împrumut, contactați-mă pentru mai multe informații despre procesul de împrumut, proces cum ar fi condițiile de împrumut și cum va fi transferat împrumutul. Am nevoie de răspunsul dvs. urgent dacă sunteți interesat.
06 ian 08:10
Răspunde | Votează email -1 email
elijah roland
Aplicați pentru un împrumut rapid și convenabil pentru a vă plăti facturile și pentru a începe o nouă finanțare a proiectelor la o rată a dobânzii mai mică de 2%. Contactați-ne astăzi prin intermediul: [email protected] cu suma împrumutului necesară deoarece oferta noastră minimă de împrumut este de 1.000,00 pentru orice sumă de credit. Sunt creditor, înregistrat și creditor legit. Puteți să mă contactați astăzi dacă sunteți interesat să obțineți acest împrumut, contactați-mă pentru mai multe informații despre procesul de împrumut, proces cum ar fi condițiile de împrumut și cum va fi transferat împrumutul. Am nevoie de răspunsul dvs. urgent dacă sunteți interesat.
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X