TB a suspendat contractul prin care Elan Schwartzenberg devenea proprietarul mărcilor Realitatea

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.
Economica.net - vin, 24 mai 2013, 20:42
TB a suspendat contractul prin care Elan Schwartzenberg devenea proprietarul mărcilor Realitatea

În fapt, Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de SC Realitatea Media SA împotriva Win Win Business & Lobby Company Limited. Decizia este „executorie” şi poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare.

„Admite cererea formulată de debitoarea SC Realitatea Media SA. Suspendă efectele contractului de cesiune de mărci încheiat la data de 18.04.2012, până la soluţionarea irevocabilă a dosarului nr 19137/3/2013 având ca obiect anularea procesului verbal de licitaţie nr 3144/17.04.2012 şi a contractului de cesiune de mărci din 18.04.2012. Dispune instituirea sechestrului judiciar asupra bunurilor ce fac obiectul contractului de cesiune de mărci din 18.04.2012, respectiv 126 mărci naţionale şi 1 marcă comunitară. Dispune înscrierea sechestrului pentru opozabilitate la OSIM şi CNA. Desemnează administrator sechestru debitoarea SC Realitatea Media SA prin administrator special. Executorie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 23.05.2013”, se arată în decizia publicată pe site-ul tmb.ro.

Pe de altă parte, potrivit site-ului realitatea.net, pe 22 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins „fără cale de atac”, „cererea formulată de petenta E-Boutique KFT privind strămutarea judecării procesului ce formează obiectul dosarului nr 58935/3/2011 al Tribunalului Bucureşti”. Materia juridică a acestui dosar este „faliment”, potrivit informaţiilor postate pe site-ul ICCJ.

„Prin aceste hotărâri se lămureşte situaţia mărcilor Realitatea TV, realitatea.net, Realitatea FM şi a celorlalte care rămân sub controlul reprezentanţilor SC Realitatea Media SA (…) În acest fel, activitatea companiei Realitatea Media «va merge mai departe cu acelaşi nume», aşa cum declara acum câteva zile Cozmin Guşă, actionar majoritar şi creditor al companiei în proporţii egale alături de partenerul său de afaceri, Maricel Păcuraru”, se arată pe site-ul Realitatea TV.

„Decizia de astăzi a justiţiei, la care ne aşteptam, sugerează cel puţin două lucruri: primul înseamnă blocarea demersului fraudulos de devalizare a patrimoniului SC Realitatea Media SA prin încercarea de înstrăinare a brandului. În al doilea rând, îi lasă pe cei care încercau să-şi negocieze influenţe, bani, avantaje pe marginea deciziei Curţii de Apel fără această posibilitate, dovedindu-i ca fiind interesaţi doar de a-şi înşela temporar partenerii, negociind ceea ce nu aveau niciodată, respectiv dreptul de proprietate al mărcilor”, a declarat Cozmin Guşă, conform sursei citate.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul Gheorghe Piperea, care îl reprezintă în instanţă în acest conflict pe Elan Schwartzenberg, a declarat că decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă un abuz şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

„Este acelaşi judecător sindic care şi-a bătut joc până acum de orice procedură în ţara asta. O hotărâre judecătorească pronunţată irevocabil de Curtea de Apel, de instanţa superioară, este practic suspendată de o instanţă inferioară (Tribunalul Bucureşti, n.r.). Este dincolo de limita abuzului tot ce face judecătorul sindic. Vom face recurs, la Curtea de Apel, şi se va judeca săptămâna viitoare. Cei de la Curtea de Apel s-au obişnuit cu acest judecător sindic. Va fi o simplă formalitate să o desfiinţeze, pentru că este aberantă. Uitaţi-vă cum s-a pronunţat. Se depune cererea în 23 mai şi se admite în 23 mai”, a declarat Gheorghe Piperea.

În ceea ce priveşte dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gheorghe Piperea a spus că acesta nu are nicio legătură cu contractul de cesiune a mărcilor Realitatea. „În general, în dosarele de insolvenţă se resping cererile de strămutare, dar nu are nicio legătură cu cesiunea de mărci (…) Suspendarea e suspendare, deci nu s-a rezolvat definitiv, iar strămutarea nu are legătură cu contractul de cesiune”, a explicat Piperea.

Avocatul a mai spus că va face plângere la DNA împotriva judecătorului sindic. „Din păcate – pentru că nu am făcut asta niciodată şi sper să nu o mai fac niciodată – o să fac plângere la DNA împotriva judecătorului sindic (…), pentru că a depăşit orice limită nu a bunului simţ juridic, a bunului simţ pur şi simplu”, a mai spus Gheorghe Piperea.

Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg a înştiinţat, pe 21 mai, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media, precizând totodată că orice solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus necesită acordul său.

În acest document, Elan Schwartzenberg a adus la cunoştinţa CNA faptul că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.

Schwartzenberg a făcut trimitere şi la soluţia pronunţată pe 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti, prin care acest contract de cesiune de mărci, „având ca obiect transferul tuturor drepturilor şi obligaţiilor asupra mărcilor Realitatea Media, îşi păstrează pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra mărcilor Realitatea Media fiind în acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited”.

„În aceste condiţii, orice posibilă solicitare venită din partea oricărei persoane de a se autoriza o licenţă pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus în vederea transmisiilor televizate necesită acordul prealabil al societăţii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica deţinătoare a mărcilor Realitatea Media. Menţionăm că, în calitate de creditor al acestei societăţi, interesul nostru este ca mărcile Realitatea să beneficieze de o protecţie sporită pentru a-şi păstra valoarea. Mai mult decât atât, toate demersurile iniţiate au fost făcute cu scopul de a împiedica obţinerea unor licenţe asupra unor mărci similare mărcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natură să stragă scăderea drastică a valorii mărcilor Realitatea”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Acesta a făcut referire la faptul că o societate deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova, dar care nu a fost încă pusă în funcţiune.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat, pe 20 mai, câştig de cauză societăţilor E-Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited, într-un proces privind proprietarul mărcilor Realitatea Media SA.

Decizia CAB – care a admis recursurile depuse de E-Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited în acest proces – este „irevocabilă”.

„Modifică în tot sentinţa atacată, în sensul că: admite contestaţiile formulate de E-Boutique Kft. şi de Win Win Business & Lobby Company Limited împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar prin Decizia nr. 5285/23.05.2012. Desfiinţează măsurile administratorului judiciar privind anularea procesului verbal de licitaţie nr. 3144/17.04.2012 şi a contractului de cesiune de mărci încheiat la 18.04.2012, precum şi repunerea părţilor în situaţia anterioară. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate de S.C. PSV Company S.A. şi de S.C. Strategies – Research – Investments S.R.L”, se arată în decizie.

Societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%), este asociatul majoritar al Realitatea Media SA, care deţine, printre altele, licenţele audiovizuale ale televiziunilor Realitatea TV, Money Channel şi ale posturilor de radio Realitatea FM şi Radio Guerrilla.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul societăţii E-Boutique KFT în acest proces, a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, că, prin decizia dată de CAB, Elan Schwartzenberg redevine proprietarul a 126 de mărci ale Realitatea Media. El a precizat că între aceste mărci se numără Realitatea TV, Realitatea FM, Money Channel şi Radio Guerrilla.

„Această decizie de astăzi practic închide discuţia, pentru că redevine proprietar cel care a fost proprietar de la început, inclusiv al Realităţii Media ca acţionariat, adică Win Win, care este deţinută de Elan Schwartzenberg. Elan Schwartzenberg redevine proprietar al mărcilor Realitatea, asta în condiţiile în care, între timp, el împrumutase societatea cu peste 10 milioane de euro, sumă în care este inclus şi acest preţ de mărci, pentru că acel contract fusese făcut ca să salveze business-ul Realitatea, lucru care nu s-a mai putut, datorită intervenţiei masive a echipei Bercea, respectiv a judecătorului sindic”, a spus Gheorghe Piperea.

Următorul pas în această dispută este, potrivit lui Piperea, înregistrarea acestor mărci „pe numele Win Win şi la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, n.r.) şi la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.)”.

„Realitatea Media SA, începând de astăzi, foloseşte ilegal aceste mărci. De un an de zile ar fi trebuit ca, pentru a putea să folosească în continuare aceste mărci, să achite o sumă de 10.000 de euro pe lună cu titlul de rată de leasing, pentru că era vorba despre un «sale and lease-back», lucru care bineînţeles că nu s-a întâmplat”, a spus Piperea.

CNA a aprobat, pe 30 aprilie 2013, modificarea acţionariatului Realitatea TV, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru fiind acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, în timp ce Elan Schwartzenberg şi copiii lui Sorin Ovidiu Vântu nu mai au nicio participaţie la societatea care deţine licenţa televiziunii.

Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului.

Din acţionariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvenţă, a ieşit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acţionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi nici copiii lui Sorin Ovidiu Vântu.

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional „Petrom-Energie” (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...