1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Imobiliare

TC Capital, compania condusă de Ali Capa, caută să mai cumpere clădiri de birouri şi e partener cu familia Buyukhanli în Cosmopolis

După preluarea proiectului office Twin Tower Barba Center, redenumit Hyperion Towers, turcii de la TC Capital, se concentrează pe finalizarea modernizării clădirii de birouri și pe afacerea agricolă în care cultivă 3.000 de hectare, dar nu ignoră oportunitățile de pe piața imobiliară. Compania e condusă de Ali Capa, fost acționar și director executiv al dezvoltatorului Anchor Grup, care deține printre altele mallurile București Mall și Plaza România, primele centre comerciale moderne din București.

07 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

TC Capital a cumpărat Hyperion Towers în 2017 de la lichidatorul companiei (fondată de familia Barba), care deținea clădirea, iar investiția în lucrările de renovare pentru cele două clădiri ale proiectului de 40.000 mp se ridică la 14 milioane euro.

„Mi-ar plăcea să mai găsim o clădire „distressed”, dar nu cred că e momentul lor. Ne interesează în primul rând zona de nord, dar orice regiune a Bucureștiului merge. Important e să iasă calculele de profitabilitate. Important e că piața e sănătoasă, iar cerere există inclusiv din partea IMM-urilor care tind să iasă din zonele rezidențiale și să caute spații în clădirile de birouri”, spune Ali Capa.

Procesul de renovare al Hyperion Towers are loc în două etape, termenul de finalizare al primei clădiri fiind la finalul anului în curs, în timp ce al doilea turn din ansamblul Hyperion Towers va fi complet modernizat în cel de al doilea semestru din 2020.

„Vom fi destul de agresivi la chirii, în jur de 5-6 euro/mp. Practic, vor fi companii care nu vor plăti mai mult de 1.000 de euro pe lună chirie. Vom oferi și spații mici, pe care, de obicei, dezvoltatorii evită să le închirieze”, explică Capa.

Compania a sprijinit și familia Buyukhanli la dezvoltarea Cosmopolis, care a ajuns la circa 3.100 de apartamente și a anunțat în vară că va mai dezvolta 7.000 și a investit până acum circa 300 de milioane de euro în proiect.

TC Capital mai deține, potrivit lui Ali Capa câteva zeci de mii de metri pătrați de teren în zonele de nord și centru ale Capitalei pe care le păstrează în rezervă, dar nu ar fi exclus să dezvolte acolo în timp mai multe proiecte rezidențiale.

Grupul TC Capital e implicat și în afacerile din agricultură și momentan cultivă circa 3.000 de hectare prin KC Argo.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO