Teama de boală a românilor „salvează” firmele de asigurări. Creștere explozivă pe asigurări de sănătate și la Omniasig

Asemeni majorității firmelor care au în portofoliu acest produs, Omniasig VIG a înregistrat un avans considerabil al vânzărilor de asigurări de sănătate. Principala firmă din România a austriecilor de la Vienna Insurance Group a crescut și per ansamblu, în ciuda pandemiei.
Şerban Buşcu - joi, 03 sept. 2020, 10:51
Teama de boală a românilor

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul semestru din 2020 o majorare de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, evoluţie care se încadrează în obiectivul strategic al companiei de creştere sustenabilă şi prudentă.

Conform unui comunicat al companiei, valoarea totală a primelor brute subscrise în primul semestru al anului 2020 a fost de peste 600 milioane lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în perioada similară din 2019. În concordanţă cu standardele de raportare IFRS, profitul brut înregistrat a depăşit 35 de milioane de lei.

Faţă de perioada similară din 2019, Omniasig a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite uşor mai mare, atingând o valoare de peste 415 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcţionând neîntrerupt în toată această perioadă, inclusiv în timpul stării de urgenţă.

În primele şase luni ale anului curent, pe segmentul Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) s-a remarcat o tendinţă de creştere, valoarea subscrierilor fiind cu peste 14% mai mare, respectiv peste 100 milioane lei.

De asemenea, în acest prim semestru al anului, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creştere de peste 48% a primelor brute subscrise, rezultat care demonstrează gradul în creştere de conştientizare cu privire la utilitatea şi necesitatea acestui tip de asigurare în rândul clienţilor, subliniază reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, Casco şi RCA au înregistrat în primele şase luni din 2020 o uşoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 de milioane de lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu circa 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.

Compania mai semnalează că, din totalul de avizări daune în perioada ianuarie-iunie 2020, 19% dintre ele au fost făcute prin intermediul notificărilor online. Cea mai mare pondere a daunelor avizate online, de 24%, s-a înregistrat în luna iunie.

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în prima jumătate a acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creştere a primelor brute subscrise de peste 14%.

Te-ar mai putea interesa și
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări fiind în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei......
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă ...
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de ...
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai agresiv”
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai ...
Creşterea americană trebuie să rămână pozitivă fără a fi prea puternică pentru a putea opri inflaţia, a indicat ...