Teama de boală a românilor „salvează” firmele de asigurări. Creștere explozivă pe asigurări de sănătate și la Omniasig

Asemeni majorității firmelor care au în portofoliu acest produs, Omniasig VIG a înregistrat un avans considerabil al vânzărilor de asigurări de sănătate. Principala firmă din România a austriecilor de la Vienna Insurance Group a crescut și per ansamblu, în ciuda pandemiei.
Şerban Buşcu - joi, 03 sept. 2020, 10:51
Teama de boală a românilor

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul semestru din 2020 o majorare de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, evoluţie care se încadrează în obiectivul strategic al companiei de creştere sustenabilă şi prudentă.

Conform unui comunicat al companiei, valoarea totală a primelor brute subscrise în primul semestru al anului 2020 a fost de peste 600 milioane lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în perioada similară din 2019. În concordanţă cu standardele de raportare IFRS, profitul brut înregistrat a depăşit 35 de milioane de lei.

Faţă de perioada similară din 2019, Omniasig a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite uşor mai mare, atingând o valoare de peste 415 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcţionând neîntrerupt în toată această perioadă, inclusiv în timpul stării de urgenţă.

În primele şase luni ale anului curent, pe segmentul Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) s-a remarcat o tendinţă de creştere, valoarea subscrierilor fiind cu peste 14% mai mare, respectiv peste 100 milioane lei.

De asemenea, în acest prim semestru al anului, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creştere de peste 48% a primelor brute subscrise, rezultat care demonstrează gradul în creştere de conştientizare cu privire la utilitatea şi necesitatea acestui tip de asigurare în rândul clienţilor, subliniază reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, Casco şi RCA au înregistrat în primele şase luni din 2020 o uşoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 de milioane de lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu circa 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.

Compania mai semnalează că, din totalul de avizări daune în perioada ianuarie-iunie 2020, 19% dintre ele au fost făcute prin intermediul notificărilor online. Cea mai mare pondere a daunelor avizate online, de 24%, s-a înregistrat în luna iunie.

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în prima jumătate a acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creştere a primelor brute subscrise de peste 14%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
R.Moldova va cumpăra gaze naturale şi din Olanda, după contractul semnat cu Polonia
Republica Moldova a încheiat marţi cu compania olandeză Vitol un contract pentru achiziţia de gaze naturale, al doilea ...
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Licitaţia pentru finalizarea modernizării sectorului A1- DN 7 al centurii Bucureşti a fost publicată în SEAP
Bucureşti, 26 oct /Agerpres/ - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încărcat în SICAP documentaţia ...
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
Răzvan Nicolescu, președintele AECCSC: România are cel mai mic nivel de emisii per capita din țările UE
România are cel mai mic nivel de emisii (de gaze cu efect de seră) per capita din ţările Uniunii Europene şi este şi ...