Teama de boală a românilor „salvează” firmele de asigurări. Creștere explozivă pe asigurări de sănătate și la Omniasig

Asemeni majorității firmelor care au în portofoliu acest produs, Omniasig VIG a înregistrat un avans considerabil al vânzărilor de asigurări de sănătate. Principala firmă din România a austriecilor de la Vienna Insurance Group a crescut și per ansamblu, în ciuda pandemiei.
Şerban Buşcu - joi, 03 sept. 2020, 10:51
Teama de boală a românilor

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primul semestru din 2020 o majorare de aproximativ 2% a primelor brute subscrise, comparativ cu primele şase luni ale anului trecut, evoluţie care se încadrează în obiectivul strategic al companiei de creştere sustenabilă şi prudentă.

Conform unui comunicat al companiei, valoarea totală a primelor brute subscrise în primul semestru al anului 2020 a fost de peste 600 milioane lei, cu aproximativ 2% mai mult decât în perioada similară din 2019. În concordanţă cu standardele de raportare IFRS, profitul brut înregistrat a depăşit 35 de milioane de lei.

Faţă de perioada similară din 2019, Omniasig a înregistrat un volum total al despăgubirilor plătite uşor mai mare, atingând o valoare de peste 415 milioane lei, fluxul de gestionare a daunelor funcţionând neîntrerupt în toată această perioadă, inclusiv în timpul stării de urgenţă.

În primele şase luni ale anului curent, pe segmentul Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) s-a remarcat o tendinţă de creştere, valoarea subscrierilor fiind cu peste 14% mai mare, respectiv peste 100 milioane lei.

De asemenea, în acest prim semestru al anului, linia asigurărilor de sănătate a înregistrat o creştere de peste 48% a primelor brute subscrise, rezultat care demonstrează gradul în creştere de conştientizare cu privire la utilitatea şi necesitatea acestui tip de asigurare în rândul clienţilor, subliniază reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, Casco şi RCA au înregistrat în primele şase luni din 2020 o uşoară scădere, de aproximativ 2%, a volumului de prime brute subscrise, atingând un total de peste 400 de milioane de lei, cumulat pe cele două linii. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii cumulat a crescut cu circa 10%, ajungând la valoarea de peste 350 milioane lei.

Compania mai semnalează că, din totalul de avizări daune în perioada ianuarie-iunie 2020, 19% dintre ele au fost făcute prin intermediul notificărilor online. Cea mai mare pondere a daunelor avizate online, de 24%, s-a înregistrat în luna iunie.

O altă linie de asigurări non-auto care s-a remarcat în prima jumătate a acestui an este cea a asigurărilor de răspundere civilă generală, care a înregistrat o creştere a primelor brute subscrise de peste 14%.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...