Teamnet anunță noua identitate de brand şi vrea afaceri de peste 100 mil de euro

Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din România, anunță noua identitate de brand semnată de Brandtailors. Rebranding-ul vine în contextul transformării Teamnet într-un grup regional axat pe realizarea de proiecte tehnologice ample, cu impact asupra societății.
Economica.net - mie, 11 dec. 2013, 12:51
Teamnet anunță noua identitate de brand şi vrea afaceri de peste 100 mil de euro

Compania vizează lansarea de noi produse și proiecte complexe care să susțină dezvoltarea României și a țărilor din regiune, implicarea în proiecte de cercetare și dezvoltare, extinderea la nivel internațional și atingerea pragului de 100 de milioane de euro cifră de afaceri în următorii 3 ani.

Noua identitate de brand a Teamnet are drept elemente distinctive culoarea puternică, roșul simbolizând curaj, dinamism și determinare, simbolul alpha și rețeaua de puncte care pot fi conectate între ele la fel cum tehnologia conectează societatea. Litera din alfabetul grecesc are asocieri puternice cu știința și este folosită ca simbol pentru reprezentarea diferitelor valori în domenii precum chimia, fizica, matematica și IT-ul. Ca simbol al brandului Teamnet, alpha ilustrează conceptele de inovație și leadership.

Procesul de rebranding a debutat în 2012 și urmează să fie finalizat anul viitor. Strategia de branding urmează să fie implementată integral pe parcursul următorilor cinci ani, ca urmare a unei investiții totale de peste 1 milion de euro pentru întreg procesul de rebranding.

Transformarea identității de brand face parte din strategia amplă a companiei de a contribui prin activitatea și prin proiectele pe care le desfășoară la dezvoltarea României și a țărillor din regiune, cu ajutorul tehnologiei.

„Tehnologia are puterea să transforme societatea în care trăim. Credem în această transformare și ne concentrăm experiența pentru a putea contribui la realizarea ei. Astfel, traversăm  propria transformare și adoptăm o nouă identiate de brand care reflectă viziunea, misiunea, valorile și strategia Teamnet pentru următorii ani. Avem planuri ambițioase, ne extindem, creștem echipa și depășim pragul de 100 de milioane de euro cifră de afaceri în următorii 3 ani”. Bogdan Padiu CEO Teamnet.

Obiectivele de business ale Teamnet pentru următorii cinci ani au drept pilon principal extinderea regională, alături de expansiunea activitățiii în industrii și arii noi de activitate și de lansarea de produse și proiecte inovative. Grupul investește peste 10% în proiecte de cercetare și dezvoltare, în prezent fiind implicat în 12 astfel de proiecte, printre care HeERO 2, Smartcem, MobilSage sau E+, care vin în completarea proiectelor proprii. Teamnet a dezvoltat sistemul care realizează managementul Centrului Național de Servicii de Urgență 112 și Sistemul Național Integrat pentru Vize, acestea fiind doar câteva exemple.          

Teamnet vizează extinderea la nivel geografic în regiunile Europa Centrală și de Est, precum și în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În prezent, grupul numără patru birouri locale, la București, Iași, Galați și Bistrița, și patru internaționale, în Belgia, Republica Moldova, Serbia și Turcia. Totodată, Teamnet derulează proiecte în alte 10 țări din regiune, iar în următorii cinci ani va deschide încă 12 birouri regionale, în țări printre care Polonia, Italia sau Rusia. Ca urmare a extinderii, peste 40% din cifra de afaceri va fi realizată din operațiunile din afara țării în 2018.            

Printre obiectivele Teamnet se numără și extinderea grupului din punctul de vedere al operațiunilor și segmentelor de piață adresate, atât în România, cât și la nivel international. Compania se va concentra pe industrii precum energie și utilități sau financiar-bancară și, odată cu relansarea investițiilor în IT ale sectorului privat, Teamnet își propune să genereze peste 30% din cifra de afaceri din proiecte cu companii private în decurs de cinci ani.

Nu în ultimul rând, grupul are în plan extinderea echipei, de la peste 600 de angajați în prezent la un total de 750 în 2014.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Record de portări în 2021: românii și-au portat peste 1,1 milioane de numere de telefon
Record de portări în 2021: românii și-au portat peste 1,1 milioane de numere de telefon
În anul 2021 s-a inregistrat un numar record de portari, de la lansarea, in 2008, a serviciului de portabilitate, anunță ...
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz spune că prețul oferit de CPI Property Group pentru preluarea companiei este prea mic. CPIPG, deținută de ...
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat sau din eroare. Exemplu de calcul
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat ...
Noul mecanism de plafonare al prețurilor la energie electrică, aprobat marți seară de Guvern, induce direct pierderi ...