Telefoanele anului 2014. Ce smartphone-uri vor fi lansate la Mobile World Congress

Mobile World Congress, cel mai mare eveniment dedicate dispozitivelor electronice mobile din lume, începe pe 24 februarie la Barcelona. Care vor fi cele mai importante noutăţi.
Economica.net - Dum, 16 feb. 2014, 08:18
Telefoanele anului 2014. Ce smartphone-uri vor fi lansate la Mobile World Congress

Samsung

Samsung Galaxy S5. Este singură lansarea celui mai nou smartphone Samsung din seria Galaxy la Barcelona, chiar dacă analiştii nu se aşteaptă la o lansare grandioasă. Evenimentul este denumit UNPACKED 5 şi va avea loc pe 24 februarie la ora 20:00.

Galaxy S5 ar putea avea doua versiuni: una din plastic, iar cealalta din metal. Ambele variante vor avea aceeasi baterie – de 4.000 mAh. Vor exista două variante de procesoare pentru acest telefon. Unul va folosi varianta chipset Exynos 5 octo-core, in timp ce al doilea va beneficia de un procesor Qualcomm Snapdragon.

Ecranul ar putea avea 5 inci si va folosi tehnologia AMOLED, sunt totusi specialisti care speră ca acest telefon să vină echipat cu un ecran flexibil de tip OLED. Denstitatea pixelilor va fi de 560 ppi. Camera din faţă a gadget-ului va avea 2 megapixeli, în timp ce camera principală va avea, se pare, 16 megapixeli.

Telefonul ar putea avea o memorie RAM de 3 GB şi va functiona cu sistemul de operare Android 4.4. Kit Kat. Pentru a nu pierde teren îm faţa rivalului iPhone 5S, Samsung ar putea introduce pe cel mai performant telefon al său si o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului.

LG G Pro 2

Deja lansat pe piaţa din Coreea de Sud, LG G Pro 2 este succesorul primului phablet al coreenilor, G Pro. Telefonul vine cu un display gigantic, de 6 inci, cu o rezoluţie FullHD, este echipat cu un procesor quad core Snapdragon 800 şi 3GB of RAM. Potrivit zvonurilor de până acum, printre noile funcţii care vor fi introduse de LG pe noul telefon va fi şi un nou stabilizator optic de imagine

Nokia

Producătorul finlandez va lansa o nouă familie de device-uri din seria Lumia, iar la MWC 2014 cel mai probabil va fi arătat publicului Nokia Lumia 1820. Va fi un telefon de top, cu o carcasă de metal. Va avea o cameră foto cu funcţionalităţi de tip Lytro, adică focalizare după realizarea imaginii.

Telefonul va avea un ecran de 5,2 inci, va fi echipat cu un processor Snapdragon 805 şi o baterie de nu mai puţin de 3.400 MAh. Pe lângă 1820, ar mai putea fi lansate Lumia 1520V, un telefon cu un ecran de 4,45 inci şi camera de 14 megapixeli, alături de Lumia 1525, un smartphone cu un ecran de 6 inci.

O altă noutate a celor de la Nokia va fi şi Nokia X, sau Nokia Normandy, primul smartphone Nokia cu Android. Potrivit estimărilor analiştilor, telefonul ar putea fi o dezamăgire, pentru că nu va fi unul de top, din moment ce producătorul finlandez a anunţat că va fi un device accesibil.

De asemenea, Nokia ar mai putea lansa şi o tabletă de 8 inci,

Sony

Sony tocmai şi-a vândut divizia de notebook-uri Vaio tocmai pentru a se concentra pe smartphone-uri şi va veni cu siguranţă cu ceva nou la MWC. Cel mai probabil va arăta mult aşteptatul Sony Sirius, un telefon cu un display de 5,2 inci, cu o rezoluţie de 1440 x 2560, ceea ce l-ar putea face primul dispozitiv al unui producător mare cu o rezoluţie 2k. Deviceul va rula sub Android 4.4 KitKat, şi, cel mai probabil, va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 800  de 2.3 GHz. Sony ar mai putea arăta şi o nouă tabletă, al cărui nume de cod ar fi “Castor”.

Motorola

Chiar dacă nu sunt foarte multe detalii despre c ear putea arăta Motorola la MWC 2014, analiştii se aşteaptă ca la evenimentul din 25 februarie compania deţinută încă de Google să prezinte telefonul cu Android de 50 de dolari,despre care CEO-ul companiei a vorbit în mai multe rânduri. Există totuşi şi posibilitatea ca Motora să nu prezinte nici un device nou, ci doar planurile despre noi servicii.

Huawei

Chinezii de la Huawei au ajuns al treilea mare producător de telefoane din lume, şi, după ce au lansat anul trecut modelul de top Ascend P6, va veni la Barcelona cu cel puţin trei noi deviceuri: un smartphone, o tabletă şi primul lor smartwtach. Compania nu a dat nici un detaliu despre vreunul din deviceuri, tot ce se ştie este că noul smartphone nu va fi în niciun caz un înlocuitor al Ascend P6. Pentru acela, Huawei a programat un eveniment special de lansare, dar tot în cursul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...