Telefoanele compatibile cu 5G vor reprezenta doar 6% din piaţă anul viitor, dar vor ajunge la peste 50% în 2023

La începutul acestui an, operatorii de telefonie mobilă au lansat servicii de 5G în unele părți din SUA, Coreea de Sud, Elveția, Finlanda și Regatul Unit, iar la Bucureşti - Digi şi Vodafone. Însă, va dura câţiva ani pentru ca operatorii să-și extindă acoperirea de 5G şi în afara orașelor mari.
Economica.net - mie, 24 iul. 2019, 18:23
Telefoanele compatibile cu 5G vor reprezenta doar 6% din piaţă anul viitor, dar vor ajunge la peste 50% în 2023

Până în 2020, Gartner estimează că 7% dintre furnizorii de servicii de comunicații globale vor avea un serviciu 5G wireless viabil comercial. Acest lucru va marca un progres semnificativ a reţelei de mare viteză 5G.

În prima jumătate a anului 2019, câțiva producători de telefoane au lansat pe piaţă smartphone-uri cu 5G. Pentru a îmbunătăți vânzările în scădere, producătorii de telefoane mobile încearcă să introducă anul viitor telefoane cu 5G mai accesibile.

„În 2020, telefoanele compatibile cu 5G vor reprezenta 6% din totalul vânzărilor de telefoane. Pe măsură ce acoperirea serviciului 5G va crește, experiența utilizatorului se va îmbunătăți, iar prețurile vor scădea. Saltul va avea loc în 2023, când ne așteptăm ca telefoanele 5G să reprezinte 51% din vânzări”, a spus Ranjit Atwal, director de cercetare la Gartner.

În ceea ce priveşte abonamentele 5G, un raport al companiei Ericksson a arătat că în 2024, acestea vor ajunge la 1,9 miliarde, cu 400 de milioane în plus faţă de cât estimase anterior.

Compania de cercetări de piaţă recomandă managerilor de produse să se asigure că telefoanele din gama high end sunt diferențiate prin integrarea aplicațiilor cu alte dispozitive, în loc să se bazeze doar pe evoluția hardware-ului 5G. Asta pentru că vânzările de smartphone-uri din acest an vor înregistra cea mai slabă performanță din segmentul gadgeturilor, şi anume o scădere de 3,8%.

„Actuala piață de telefonie mobilă totalizează 1,7 miliarde de livrări şi se află la circa 10% sub livrările de 1,9 miliarde atinse în 2015”, a declarat Ranjit Atwa. „Dacă telefoanele mobile nu oferă utilitate, eficiență sau experiențe semnificative, utilizatorii nu le vor actualiza și, în consecință, va creşte durata de viață a acestor dispozitive”.

Tendința de a prelungi durata de viață a telefonului mobil a început în 2018 și va continua până în 2019. Gartner estimează că durata de viață a telefonului va crește de la 2 ani şi şase luni la aproape 2 ani şi nouă luni până în 2023. De asemenea, compania de cercetări de piaţă estimează că vânzările de smartphone-uri vor scădea cu 2,5% 2019, ceea ce ar fi cel mai grav declin.

Anul viitor piaţa totală de smarphone-uri va totaliza 1,77 milioane de unităţi, iar în 2021 va scădea la 1,76 milioane de unităţi, potrivit analiştilor de la Gartner.

Te-ar mai putea interesa și
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte de retragere
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte ...
Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare a Insulei Şerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după retragerea lor în Crimeea, a......
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Guvernul german vrea să introducă o nouă taxă în facturile la gaze ale tuturor consumatorilor, în ideea de a-i ajuta ...
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
Pentagonul a anunţat vineri că trimite un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, ...
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice ...