1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Telefoanele iPhone se vând în continuare în China, în pofida interdicţiei unui tribunal local

Magazinele Apple continuau marţi să vândă telefoane iPhone în China, în pofida unei interdicţii de comercializare emisă de un tribunal local, dar cu toate acestea grupul informatic american se confruntă cu criticile naţionaliştilor chinezi după arestarea unui director de la grupul chinez Huawei, informează AFP.

11 dec, 2018 | Agerpres

Potrivit producătorului american de semiconductori Qualcomm, care a cerut justiţiei să emită această interdicţie, un tribunal intermediar din Fuzhou (estul Chinei) a cerut unui număr de patru filiale chineze ale Apple să înceteze să mai comercializeze modele mai vechi de telefoane iPhone, respectiv 7, 7 Plus, 8 şi 8 Plus, care potrivit Qualcomm încalcă unele din brevetele sale.

Cu toate acestea, magazinele Apple contactate de AFP la Beijing, Shanghai şi Fuzhou au subliniat că oferă în continuare la vânzare modelele respective, confirmând un comunicat de presă al companiei.

Apple şi-a anunţat intenţia de a utiliza toate mijloacele legale pentru a se apăra. La rândul lor, angajaţii unui Apple Store din Beijing au spus că nu au primit nicio notificare internă cu privire la o decizie a unui tribunal care să interzică vânzarea de telefoane iPhone.

"Dacă interdicţia va fi impusă, în China nu vor mai exista la vânzare produse Apple cu un preţ mai mic de 6.500 de yuani (825 de euro), ceea ce ar lăsa loc liber producătorilor chinezi de smartphone, în primul rând Huawei ", a apreciat analistul firmei de cercetare de piaţă IDC, Wang Xi.

Solicitarea Qualcommde a opri de la comercializare unele modele de telefoane iPhone face parte dintr-o lungă dispută juridică dintre Apple şi Qualcomm. Însă, în prezent, telefoanele iPhone sunt vizate în China şi de sentimentele naţionaliste după arestarea în Canada a unui director de la Huawei, la cererea SUA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO