Telekom desfiinţează 180 de posturi de manager. Scopul: simplificarea procesului decizional, agilitatea

Grupul de companii Telekom România va desfiinţa 180 de poziţii de management în cadrul procesului de reorganizare aflat în derulare, dar majoritatea celor afectaţi de măsură vor rămâne în grup, a declarat, vineri, într-o întâlnire cu presa, directorul general al Telekom România, Miroslav Majoros.
Economica.net - Dum, 18 iun. 2017, 19:14
Telekom desfiinţează 180 de posturi de manager. Scopul: simplificarea procesului decizional, agilitatea

„Avem prea mulţi manageri faţă de numărul de angajaţi şi asta nu este sănătos. Estimez că vom desfiinţa aproximativ 180 de poziţii de management, dar asta nu înseamnă că toţi aceşti oameni vor pleca din companie. Majoritatea sunt buni profesionişti şi vor rămâne în grup”, a afirmat Majoros.

CEO-ul a mai explicat că unii manageri din companie „nici măcar nu au o echipă”. „Sub 6-7 angajaţi la un şef nu prea este sănătos. Sunt oameni care sunt foarte buni specialişti pe domeniul lor dar nu sunt talentaţi ca administratori şi nici nu sunt mulţumiţi aşa. Vrem ca managerii să administreze, să se ocupe de echipa lor, nu să se concentreze în continuare pe munca tehnică în paralel cu sarcinile manageriale”, a detaliat Majoros.

Reducerea posturilor de management va avea loc la 1 iulie, iar şeful Telekom a dat asigurări că toţi managerii au trecut printr-un proces riguros de testare.

El a subliniat că procesul de reorganizare este necesar pentru a readuce pe creştere rezultatele comerciale şi financiare ale grupului, principalii piloni fiind digitalizarea, integrarea sistemelor IT, eficientizarea proceselor interne şi externe şi orientarea în mai mare măsură către client, atât pe zona de consumatori casnici cât şi pe segmentul de business.

„Trebuie să creştem, cota de piaţă este mai mică decât mi-ar plăcea. Suntem o companie mare cu venituri mici”, a mai punctat şeful Telekom.

Majoros a adăugat că, dincolo de cele 180 de poziţii de management, nu vor fi operate disponibilizări semnificative, „nici o schimbare majoră faţă de alţi ani”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...