Operatorii telecom din România oferă refugiaților din Ucraina minute, SMS-uri și cartele SIM gratis

Operatorii telecom din România s-au mobilizat și anunțat că oferă sprijin refugiaților care vin din Ucraina în țara noastră. Telekom Mobile, Orange, Vodafone și Digi oferă gratuit apeluri, SMS-uri și trafic de internet în roaming. O parte dintre aceștia donează inclusiv cartele GSM prepay cu credit inclus.
Lidia Neagu - sâm, 26 feb. 2022, 18:50
Operatorii telecom din România oferă refugiaților din Ucraina minute, SMS-uri și cartele SIM gratis

Telekom Romania Mobile sprijină Crucea Roșie Română cu 20.000 de cartele SIM preplătite cu credit de 5 euro inclus, pentru a fi donate cetățenilor ucraineni care intră in țară. De asemenea, operatorul a anunțat că apelurile și SMS-urile internaționale către Ucraina sunt gratuite, iar dacă clienții săi se află în roaming pe teritoriul Ucrainei, traficul de internet, apelurile și SMS-urile sunt gratuite.

Telekom Romania Mobile sprijină Crucea Roșie Română cu 20.000 de cartele SIM preplătite cu credit de 5 euro inclus, pentru a fi donate cetățenilor ucraineni care intră in țară. Cartelele Mobil Nelimitat includ minute, SMS și internet nelimitat pe teritoriul României gratuit. Perioada de valabilitate a cartelelor este de o lună de la activare.

Gratuitatea pentru apeluri, SMS-uri și serviciul roaming în Ucraina se aplică retroactiv începând din 24 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59, tuturor abonaților persoane fizice sau juridice.

Gratuitatea pentru cartelele preplătite se aplică tuturor SIM-urilor active, începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opțiune de roaming.

Clienții pot contacta compania la numerele de telefon gratuite 1234 sau 0040766121234.

Pentru cartelele care vor fi donate prin Crucea Roșie, apelurile și SMS-urile internaționale către Ucraina sunt gratuite pentru toate SIM-urle active începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opțiune de roaming.

Astfel cetățenii ucraineni care au intrat în ultimele zile în România, dar și cei care urmează să vină, pot ține legătura cu persoanele dragi rămase în Ucraina.

Telekom Romania Mobile rămâne conectată cu Crucea Roșie Română pentru a monitoriza nevoia și suplimenta dacă este necesar.

Și ceilalți operatori de telefonie mobilă din România, respectiv Orange, Vodafone și Digi au anunțat că sprijină refugiații din Ucraina cu apeluri gratuite în rețelele GSM.

Astfel, Orange a decis să ofere tuturor clienţilor servicii gratuite de comunicare cu Ucraina, dar şi să le ofere cetăţenilor care se refugiază din Ucraina în România cartele prepay cu servicii de date şi comunicare gratuite.

“Ne aflăm în faţa unui moment care ne cere să fim solidari şi să vedem fiecare, indivizi şi companii, cum ne putem aduce contribuţia, pentru a îi ajuta pe cei afectaţi de criza din apropierea graniţelor noastre. Suntem alături de colegii noştri care au familii şi rude în Ucraina încercând să găsim soluţii pentru a-i sprijini. În acelaşi timp, împreună cu echipele Orange România şi Telekom Romania Communications, am gândit un set de măsuri pentru clienţi şi persoanele care intră în Romania din Ucraina, pe care să le putem implementa rapid:
▪️ Apeluri internaţionale gratuite către Ucraina
▪️ În roaming, apeluri, SMS-uri şi trafic de internet gratuite, pe teritoriul ucrainean.
▪️ Cartele PrePay cadou cu date şi minute incluse, în principalele puncte de frontieră, pentru cei afectaţi care vin pe teritoriul României din Ucraina.
Totodată, suntem conştienţi de rolul nostru strategic în sistemul critic de comunicaţii al ţării şi depunem eforturi suplimentare pentru a asigura nevoia de conectivitate neîntreruptă necesară în această perioadă autorităţilor şi clienţilor noştri.”

Beneficiile incluse pe cartela primită gratuit la punctul de trecere:
apeluri internaţionale gratuite către Ucraina
nelimitat minute şi SMS în reţeaua Orange Romania
2000 de minute naţionale şi internaţionale către fix sau SMS naţionale, din care 300 minute sau SMS sunt şi internaţionale pe mobil UE
6 GB internet naţional + 60 GB bonus internet naţional
Gratuitatea serviciilor Apeluri internaţionale şi Roaming se aplică retroactiv începând cu data de 24 februarie până pe 31 martie.

Lista punctelor de trecere, unde sunt distribuite cartele prepay gratuite

Graniţa cu Denumire vamă Judeţ
UA Halmeu – Diakove SM
UA Sighetu Marmatiei – Solotvino MM
UA Siret – Porubne SV
UA Isaccea – Poromna Pereprava TL
MD Stânca – Costeşti BT
MD Sculeni – Sculeni IS
MD Albiţa- Leuşeni VS
MD Oancea- Cahul GL
MD Galaţi – Giurgiuleşti GL

Vodafone România a anunțat pe paginile de social media că vor acorda apeluri și sms-uri gratuite către Ucraina.

„Suntem alături de clienţii noştri afectaţi de situaţia din Ucraina. Dacă eşti abonat Vodafone, în perioada 25.02-05.03.2022 ai apeluri şi SMS-uri internaţionale gratuite către Ucraina, ca să ţii legătura cu cei dragi. De asemenea, clienţii noştri aflaţi în roaming pe teritoriul Ucrainei beneficiază de internet şi apeluri gratuite către orice destinaţie, până pe 5 martie inclusiv”, au scris reprezentanţii Vodafone pe reţeaua de socializare.

Același lucru a fost anunțat și de către DIGI.

DIGI se alătură eforturilor societății și autorităților și oferă clienților săi servicii de comunicații gratuite pentru a asigura, în permanență, legătura directă între rude, prieteni și cetățenii care se află în zonele de conflict din Ucraina.
Astfel, clienții de servicii fixe și mobile DIGI primesc gratuitate la apelurile și SMS-urile către Ucraina.
Gratuitatea serviciilor internaționale se aplică retroactiv, începând cu data de 24 februarie până pe 15 martie 2022”, se arată pe pagina de Facebook Digi România.
Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...