Telekom România: baza de clienţi pe segmentul mobil, în scădere cu 4,9%, în T2. Venituri mai mici cu 2,8%

Veniturile grupului Telekom România au ajuns la 231,2 milioane de euro, în trimestrul al doilea din 2019, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în timp ce baza totală de clienţi a Telekom România Mobile era de 4,5 milioane, în scădere cu 4,9%, de la an la an, conform rezultatelor financiare publicate, joi, de OTE Group.
Economica.net - joi, 08 aug. 2019, 08:31
Telekom România: baza de clienţi pe segmentul mobil, în scădere cu 4,9%, în T2. Venituri mai mici cu 2,8%

Potrivit sursei citate, veniturile consolidate ale Telekom România consemnate în perioada de referinţă, şi raportate la primele trei luni din 2019, s-au majorat cu 6,7%.

În acest context, veniturile din serviciile fixe, în T2 din acest an, au fost de 59,3 milioane euro, în scădere cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a veniturilor mai mici din voce fixă, în timp ce veniturile din TV şi broadband au revenit pe creştere după mai multe trimestre. În plus, veniturile din serviciile fixe au crescut consecutiv, faţă de primul trimestru al acestui an (+2,6%), după doi ani de scăderi trimestriale succesive, reflectând evoluţia favorabilă a ARPU.

De asemenea, veniturile din serviciile convergente fix-mobil au înregistrat un salt de 30,2% de la un an la altul, pe fondul creşterii numărului de utilizatori pentru acest segment, cu 34,4%, ajungând la 802.500 de clienţi la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al acestui an.

Totodată, utilizatorii serviciilor de voce fixă (inclusiv FMC) au ajuns la 2,1 milioane la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2019, înregistrând o creştere de 0,9% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pe segmentul serviciilor de televiziune, numărul de clienţi a fost de 1,4 milioane, în perioada analizată, în scădere cu 5,7% faţă de T2 din 2018, în principal pe fondul declinului tehnologiei DTH (Direct to Home). În acelaşi timp, s-a consemnat un avans de 15% al numărului de clienţi de Internet TV (IPTV), de la un an la altul, iar pentru serviciile broadband (fix şi mobil) la operaţiunile fixe s-au înregistrat 1,1 milioane de clienţi, în scădere cu 5,9% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

La data de 30 iunie 2019, baza totală de clienţi a Telekom România Mobile era de 4,5 milioane, în scădere cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din baza totală de clienţi, segmentul postpaid reprezintă 35%.

Veniturile din servicii mobile au scăzut cu 4,4%, până la 78,8 milioane de euro, în principal ca efect al impactului tranziţiei platformelor IT reflectat în trimestrul patru 2018, care a condus la un număr de deconectări în a doua parte a anului. Stabilizarea veniturilor din servicii mobile este preconizată în a doua jumătate a acestui an.

Conform companiei, veniturile din servicii wholesale au continuat să crească în cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu 28,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a creşterii business-ului de trafic internaţional de tranzit.

EBITDA ajustată înainte de IFRS 16 a scăzut cu 20,1% în intervalul de referinţă, până la 29,8 milioane de euro, faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, dar cu toate acestea, acest rezultat reprezintă o creştere de 12,1% faţă de trimestrul anterior.

Telekom România este prezentă pe piaţa românească din anul 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România şi oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienţi, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Compania germană controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...