Telekom România lansează stick-ul care îţi transformă televizorul într-un Smart TV. Cât costă şi ce canale poţi urmări

Telekom Romania lansează în campania de primăvară noi oferte comerciale, respectiv Smart TV Stick, un chromecast care transformă televizorul într-unul smart, precum şi abonament mobil cu 50% reducere și telefoane în rate. Noul serviciu TV a fost lansat pe fondul creşterii numărului de ore pe care românii le petrec în această perioadă în faţa televizorului, cu 30%, la circa şapte ore zilnic. 
Lidia Neagu - lun, 06 apr. 2020, 12:40
Telekom România lansează stick-ul care îţi transformă televizorul într-un Smart TV. Cât costă şi ce canale poţi urmări

Noua ofertă Smart TV Stick include acces la 47 de canale TV online relevante pentru români (știri, sport, muzică, filme), disponibile prin intermediul platformei Telekom TV și dispozitivului Google Chromecast, care permite utilizatorilor să redea conținutul aplicațiilor de pe smartphone, direct pe ecranul televizorului.

Andreas Elsner, directorul executiv comercial pentru segmentul rezidenţial din cadrul Telekom România, a estimat, la o întâlnire online cu presa, că Telekom va vinde în jur de 3.000 de astfel de dispozitive pe lună şi a precizat că Smart TV Stick-ul a fost lansat mai devreme cu aproximativ 10 săptămâni faţă de  planul iniţial datorită pandemiei de coronavirus.

„Televizorul viitorului nu are nevoie de peste 100 de canale. Mă aştept să vindem în jur de 2.500-3.000 de device-uri pe lună. Analiza noastră ne-a arătat că sunt peste 10 milioane de români care deţin o plasmă fără să fie smart TV, aşa că potenţialul e uriaş”, a spus Elsner.

Dispozitivul vine în două variante de preț: la 2 euro/lună (aproximativ 10 lei), cu 47 de canale incluse și la 5 euro/lună (aproximativ 24 de lei), cu 71 de canale, incluse timp de 24 de luni. 

Dispozitivul Chromecast este oferit în chirie cu reducere 100% pe întreaga perioadă contractuală.

Astfel, cu oferta Smart TV Stick, utilizatorii pot avea un abonament de televiziune, fără să aibă nevoie de ajutorul unui tehnician pentru instalare, fără a fi nevoie de cabluri suplimentare sau găuri în pereți și în același timp, au ocazia să își transforme televizorul cu ecran plat într-un televizor Smart, cu acces la internet.

Cum funcţionează

Dispozitivul Google Chromecast preia conținutul canalelor TV incluse în oferta Smart TV Stick sau pe cel din aplicațiile compatibile cu telefonul, precum HBO GO, Spotify sau YouTube, și îl redă pe televizor, cu un singur click, prin funcția “cast”. Pentru a folosi Chromecast-ul este nevoie de un televizor cu conexiune tip HDMI, internet prin fibră optică și un cont Google activ, necesar configurării inițiale a dispozitivului, plus conturi active pe aplicațiile de streaming preferate (ex: HBO GO, Telekom TV, Spotify).

De asemenea, dispozitivul redă pe ecranul televizorului și fotografiile, clipurile video sau melodiile preferate de pe telefonul mobil. El poate fi utilizat pe orice tip de televizor care respectă condițiile menționate mai sus.

În plus, clienții care se abonează în perioada 6 aprilie 2020 – 17 mai 2020 la serviciul de televiziune de la Telekom beneficiază de 50% reducere din costul abonamentului timp de 6 luni, HBO și HBO GO incluse 12 luni și de oferta Smart TV Stick, fără costuri suplimentare, împreună cu livrarea gratuită la domiciliu a dispozitivului Google Chromecast. 

Ce canale poţi urmări

Andreas Elsner a precizat că momentan, noul serviciu TV de la Telekom nu oferă acces la posturile Antena. „Dar sperăm că ni se vor alătura în curând”.

Pentru pachetul de doi euro pe lună, Telekom oferă accesul la un pachet de bază de posturi TV, precum: ProTv, KanalD, România TV, Realitatea Plus, Diva, Look Plus, Telekom Sport 1-4, E!, Kiss Tv, National Geographic, Euronews, Look Sport 1-3, Naţional 24 Plus şi Duck TV.

Pentru pachetul mai sump, pe lângă cele de mai sus, se adaugă încă 24 de posturi, printre care: Comedy Central Extra, Paramount, TV 1000, posturile AXN, Paprika Tv, Da Vinci Learning, Travel Channel, Viasat Nature, Disney Junior, MTV România şi History Channel.

Ofertele sunt valabile pentru persoanele fizice în intervalul 6 aprilie 2020 – 17 mai 2020, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă de 24 de luni, și se adresează clienților rezidențiali care se portează în rețeaua mobilă a companiei și care au un serviciu fix de la Telekom Romania. Ratele sunt în lei, iar valoarea în euro este una estimativa având în vedere cursul 4,94 lei/1 euro.

Oferte pentru antreprenori

În același timp, persoanele juridice care vor alege să se porteze în rețeaua mobilă Telekom, în perioada 6 aprilie 2020 – 17 mai 2020, și care optează pentru abonamentul Freedom 5, vor beneficia de conectivitate mobilă nelimitată, voce și internet 4G, cu 50% reducere din costul abonamentului în primele 12 luni de la portare.

În plus, și antreprenorii se pot bucura de prețuri avantajoase la telefoanele Samsung Galaxy A40 sau Huawei P40 Lite E. Aceștia pot achiziționa telefoanele în rate, împreună cu abonamentul Freedom 5, pentru care vor plăti în total, în primul an, doar 10 euro/lună (aprox. 49 de lei, fără TVA), respectiv 9 euro/lună (aprox. 44,5 de lei, fără TVA).


Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...