1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

IT&C

Telekom Romania Mobile, venituri de 223,1 milioane euro la şase luni, în creştere cu 7,2%. Profitul, mai mic cu 11,5%

Veniturile totale ale Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote România) au crescut cu 7,2% în primul semestru, la 223,1 milioane de euro, faţă de 208,2 milioane de euro în perioada corespunzătoare a anului trecut. Profitul operaţional (EBITDA pro-forma) a coborât cu 11,5%, de la 45,3 milioane euro la 40,1 milioane de euro, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de compania greacă OTE, parte a grupului Deutsche Telekom.

11 aug, 2016 | ECONOMICA.net

Veniturile din servicii au scăzut cu 2,2%, de la 156,6 milioane de euro la 153,1 milioane de euro, pe fondul unei scăderi de 4,6% a numărului de clienţi, la 5,589 milioane, faţă de 5,861 milioane la 30 iunie 2015. Din totalul clienţilor, 29% au abonament, iar restul folosesc cartela prepaid. Pe de altă parte, numărul clienţilor business a crescut cu 5%, datorită ofertelor comerciale atractive pentru profesionişti şi sinergiilor generate prin rebrandingul din Romtelecom/Cosmote în Telekom.

Cheltuielile operaţionale totale ale Telekom Mobile au crescut cu 13,1% în perioada analizată, de la 163,7 milioane de euro la 185,1 milioane de euro.

În trimestrul al doilea, veniturile totale ale Telekom Romania Mobile Communications au crescut cu 4,9%, la 110 milioane de euro, faţă de 105 milioane de euro în perioada corespunzătoare a anului 2015, însă profitul operaţional a scăzut cu 4,8%, la 21,8 milioane de euro, pe fondul unei scăderi de 2,6% a veniturilor din servicii, la 76 milioane de euro.

"Deteriorarea marjei pe segmentul prepaid, ca urmare a competiţiei intense pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii, împreună cu costurile asociate extinderii bazei de clienţi pe segmentul business, a dus la o scădere de 5% a EBITDA față de T2 2015", precizează compania într-un comunicat transmis, joi, ECONOMICA.NET.

La nivelul celui de-al doilea trimestru, creşterea cheltuielilor operaţionale ale companiei a fost cauzată în principal de costurile asociate vânzărilor de smartphone-uri, precum şi costurilor mai mari de interconectare. Marja de profit operaţional a coborât astfel cu 4,8 puncte procentuale, la 19,8%.

Venitul mediu pe utilizator (indicatorul ARPU) a crescut cu 1,7%.

"În prezent, Telekom Romania Mobile Communications oferă acoperire extinsă pentru serviciile 4G, pentru 96% din populația urbană a României, clienții beneficiind astfel de o experiență superioară în utilizarea serviciilor de date mobile. Acoperirea 4G extinsă este disponibilă clienților Telekom Romania, noi și existenți, ai serviciilor mobile pe bază de abonament și ai ofertelor MagentaONE, de pe segmentele rezidențial și business, cu planuri tarifare ce includ servicii 4G", notează compania.

Telekom Romania Mobile Communications face parte din grupul Telekom România, controlat de Deutsche Telekom prin OTE Grecia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO