Telekom România, venituri în stagnare şi profit în scădere în prima jumătate a anului. Cum a evoluat baza de clienţi

Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în primul semestru din acest an au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 464 milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 70 milioane de euro, în scădere cu 7,9%.
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 09:03
Telekom România, venituri în stagnare şi profit în scădere în prima jumătate a anului. Cum a evoluat baza de clienţi

„Având în vedere evoluția pe țări, creșterea EBITDA ajustată a fost în mare măsură determinată de tendințele pozitive la companiile noastre naționale din Grecia, Republica Cehă și Ungaria. Evoluțiile de compensare au fost raportate în principal la companiile naționale din Polonia, Austria și România. La aceasta din urmă, EBITDA ajustată a scăzut cu 7,9% față de anul precedent la 70 milioane de euro ca urmare a scăderii activității rețelelor fixe, în timp ce veniturile au ajuns la 464 milioane de euro în prima jumătate a anului 2018, plasându-se la un nivel egal cu anul anterior”, se arată în raportul financiar al grupului.

Veniturile din servicii mobile au crescut cu 3,1% în trimestrul doi, până la 82,4 milioane euro, reflectând în mare parte veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil.

„Creşterea veniturilor din serviciile mobile, atât din serviciile mobile tradiţionale, cât şi din pachetele convergente fix-mobil, reflectă succesul ofertelor #netliberare lansate recent, care au adus pe piaţă acces la internet mobil la preţuri avantajoase şi oferte competitive de servicii mobile”, arată Telekom România într-un comunicat.

Numărul clienților pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 40% în al doilea trimestru faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 597.000 la sfârşitul lunii iunie 2018. Veniturile aferente au crescut cu 30,1%.

Segmentul clienților de servicii de televiziune a înregistrat o uşoară descreştere, de 0,5%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente în scădere cu 8,1% de la un an la altul. Segmentul de Internet TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă, cu o creștere de 21% a numărului de clienţi în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut.

În trimestrul doi, grupul Telekom Romania a raportat 1,16 milioane de clienți broadband (fix și mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,096 milioane la finalul celui de-al doilea trimestru al anului, în scădere cu 1% faţă de T2 2017. Veniturile generate de serviciile de voce fixă au scăzut cu 21,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul clienţilor care folosesc serviciile Telekom România Mobile a scăzut la finele lunii iunie cu 3,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 4,7 milioane, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Potrivit datelor transmise de companie, segmentul postpaid reprezenta 35% din baza totală de clienți.

Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 6,8% în trimestrul al doilea faţă de perioada similară a anului trecut, reflectând atractivitatea în creştere a ofertelor companiei pentru acest segment.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...