Telekom România, venituri în stagnare şi profit în scădere în prima jumătate a anului. Cum a evoluat baza de clienţi

Veniturile consolidate ale grupului Telekom Romania în primul semestru din acest an au stagnat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 464 milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 70 milioane de euro, în scădere cu 7,9%.
Economica.net - joi, 09 aug. 2018, 09:03
Telekom România, venituri în stagnare şi profit în scădere în prima jumătate a anului. Cum a evoluat baza de clienţi

„Având în vedere evoluția pe țări, creșterea EBITDA ajustată a fost în mare măsură determinată de tendințele pozitive la companiile noastre naționale din Grecia, Republica Cehă și Ungaria. Evoluțiile de compensare au fost raportate în principal la companiile naționale din Polonia, Austria și România. La aceasta din urmă, EBITDA ajustată a scăzut cu 7,9% față de anul precedent la 70 milioane de euro ca urmare a scăderii activității rețelelor fixe, în timp ce veniturile au ajuns la 464 milioane de euro în prima jumătate a anului 2018, plasându-se la un nivel egal cu anul anterior”, se arată în raportul financiar al grupului.

Veniturile din servicii mobile au crescut cu 3,1% în trimestrul doi, până la 82,4 milioane euro, reflectând în mare parte veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil.

„Creşterea veniturilor din serviciile mobile, atât din serviciile mobile tradiţionale, cât şi din pachetele convergente fix-mobil, reflectă succesul ofertelor #netliberare lansate recent, care au adus pe piaţă acces la internet mobil la preţuri avantajoase şi oferte competitive de servicii mobile”, arată Telekom România într-un comunicat.

Numărul clienților pentru serviciile integrate fix-mobil a crescut cu 40% în al doilea trimestru faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 597.000 la sfârşitul lunii iunie 2018. Veniturile aferente au crescut cu 30,1%.

Segmentul clienților de servicii de televiziune a înregistrat o uşoară descreştere, de 0,5%, ajungând la 1,46 milioane, cu venituri aferente în scădere cu 8,1% de la un an la altul. Segmentul de Internet TV (IPTV) a continuat tendinţa ascendentă, cu o creștere de 21% a numărului de clienţi în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu anul trecut.

În trimestrul doi, grupul Telekom Romania a raportat 1,16 milioane de clienți broadband (fix și mobil) pentru operaţiunile fixe, în scădere cu 2% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Utilizatorii de voce (inclusiv FMC) au ajuns la 2,096 milioane la finalul celui de-al doilea trimestru al anului, în scădere cu 1% faţă de T2 2017. Veniturile generate de serviciile de voce fixă au scăzut cu 21,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Numărul clienţilor care folosesc serviciile Telekom România Mobile a scăzut la finele lunii iunie cu 3,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 4,7 milioane, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive. Potrivit datelor transmise de companie, segmentul postpaid reprezenta 35% din baza totală de clienți.

Numărul total al clienţilor din segmentul business a crescut cu 6,8% în trimestrul al doilea faţă de perioada similară a anului trecut, reflectând atractivitatea în creştere a ofertelor companiei pentru acest segment.

Te-ar mai putea interesa și
PAID: Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă și permite instrumentarea daunelor, chiar și în cazul falimentului distribuitorului
PAID: Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă și permite instrumentarea daunelor, chiar și în cazul ...
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări, prin intermediul unui comunicat, cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii......
BAAR dă asigurări că toți clienții City Insurance vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare
BAAR dă asigurări că toți clienții City Insurance vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare
Industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine ...
Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi
Cinci linii de autobuz ale STB care deservesc cartierul Drumul Taberei vor fi optimizate începând de astăzi
Alte cinci linii de transport în comun de suprafaţă, din totalul celor 21 care deservesc peste 350.000 de locuitori ai ...
UNSAR se delimitează de compania City Insurance, după ce ASF i-a retras acesteia autorizația de funcționare
UNSAR se delimitează de compania City Insurance, după ce ASF i-a retras acesteia autorizația de funcționare
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a transmis vineri seară un comunicat ...