Telekom România: Vindem mai mult ca înainte, în special servicii mobile şi cablu TV. Vânzările de smartphone-uri au scăzut, dar este normal

CEO-ul Telekom România Miroslav Majoros a declarat, într-o conferinţă de presă on-line, că vânzările companiei pe care o conduce au crescut în această perioadă, cu precădere serviciile mobile şi serviciile de cablu TV. Pe de altă parte, livrările de smartphone-uri s-au diminuat ca urmare a crizei generate de focarul de infecţie cu Covid-19.
Lidia Neagu - lun, 30 mart. 2020, 18:28
Telekom România: Vindem mai mult ca înainte, în special servicii mobile şi cablu TV. Vânzările de smartphone-uri au scăzut, dar este normal

„Din punct de vedere operaţional, business-ul merge bine, vindem mai mult decât înainbte, ceea ce este de înţeles. A crescut cererea, mai ales spentru servicii broadband şi sercvicii TV. Vindem mai multe servicii mobile decât înainte şi vedem o scădere a cererilor de portare, iar acest lucru înseamnă că mai puţini clienţi ne părăsesc. Ceea ce, din nou, este de înţeles, pentru că nimeni nu vrea să îşi schimbe operatorul în mijlocul unei crize”, a spus Majoros.

Acesta a adăugat că perfomanţa companiei este foarte stabilă şi că nu crede că primul trimestru va fi afectat de criză.

Pe de altă parte, vânzările de smartphone-uri s-au diminuat, spune oficialul Telekom, fără să ofere o cifră.

„Am văzut o scădere în vânzările de telefoane şi e de înţeles pentru că în criză oamenii nu vor să cheltuie sute de euro pentru un telefon nou, dar nu cred că este un dezastru mare”.

Şeful companiei a explicat că, momentan, nu a făcut o analiză a modului în care criza ar putea afecta afacerile, însă a precizat că ar putea exista o problemă dacă clienţii nu îţi vor mai putea achita facturile ca urmare a unei eventuale închideri ale magazinelor Telekom, băncilor, de unde primeşte, în mod obişnuit, plăţile.

Potrivit oficialului Telekom România, primul trimestru financiar, care se încheie la 31 martie, nu va fi afectat de criză decât poate într-o mică măsură.

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut anul trecut cu 5%, până la 980 milioane de euro, în timp ce EBITDA ajustată înainte de IFRS16 a crescut cu 5% până la 144 milioane de euro, majorarea încasărilor fiind generată în cea mai mare parte de activitatea principală a companiei.

Creşterea veniturilor a fost generată în cea mai mare parte de activitatea principală a companiei. Veniturile din servicii fixe au crescut cu 11% până la 479 milioane de euro în 2019, comparativ cu 2018. La această creştere a contribuit atât dezvoltarea puternică a segmentului ICT, ale cărui venituri au crescut cu peste 110%, cât şi veniturile din serviciile wholesale, care au crescut cu peste 20%. În acelasi timp, veniturile din serviciile broadband & TV au înregistrat o creştere uşoară de peste 2%.

Veniturile din serviciile convergente fix-mobil au crescut de la un an la altul cu aproximativ 30%. În plus, noul produs Smart WIFI a generat o cerere foarte mare. Veniturile din serviciile mobile au înregistrat patru trimestre de creştere succesivă în 2019. Această creştere se reflectă şi în cea anuală, determinată în mod semnificativ de tranzacţii ICT majore în T4 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...