Televiziunea digitală: Două companii şi-au adjudecat 4 multiplexuri, în urma ofertelor iniţiale

Patru multiplexuri de televiziune digitală terestră au fost achiziţionate de două companii care au depus oferte în cadrul licitaţiei organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/, potrivit unui comunicat al arbitrului telecom.
Economica.net - mie, 13 mai 2015, 12:34
Televiziunea digitală: Două companii şi-au adjudecat 4 multiplexuri, în urma ofertelor iniţiale

În urma ofertelor iniţiale depuse de cei trei candidaţi admişi în licitaţia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră, comisia de licitaţie anunţă că au fost adjudecate patru multiplexuri, scrie Agerpres.

Companiile Info Total Press şi-a adjudecat trei multiplexuri (două regionale în Suceava şi Botoşani şi unul local în Bacău) şi TV Sat 2002 a câştigat un multiplex regional în Buzău.

‘Întrucât companiile Grup Est Security SRL şi Info Total Press SA au depus oferte pentru acelaşi multiplex din Piatra Neamţ, licitaţia va continua cu rundele primare de licitaţie care vor începe luni, 18 mai 2015’, precizează ANCOM, în comunicat.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitaţiei pentru fiecare dintre multiplexurile regionale şi locale, variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ şi 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ.

Taxele de licenţă au fost stabilite de Guvern printr-o Hotărâre din luna februarie 2014.

Potrivit ANCOM, prin intermediul fiecărui multiplex regional şi local se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul câte unei anumite zone de alocare ce poate fi echivalentă cu un judeţ, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

ANCOM a organizat, în 2014 şi 2015, două licitaţii pentru acordarea de multiplexuri digitale. În luna iunie 2014, s-a finalizat prima licitaţie pentru acordarea multiplexurilor digitale naţionale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naţionale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, compania câştigând multiplexul acordat condiţionat ‘free to air’ şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1,020 milioane de euro, reprezentând taxă de licenţă.

Totodată, nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitaţii ce s-a finalizat în luna februarie 2015. Companiile câştigătoare au fost: Regal – care şi-a adjudecat un multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped – care a câştigat un multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom – care şi-a adjudecat cinci multiplexuri regionale (patru în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 de euro, compania Radio M Plus – care a obţinut un multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 de euro şi Digital Video Broadcast – care şi-a adjudecat un multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...