Temperaturi de peste 36 de grade Celsius în aproape toată ţara şi instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii anunţă că valul de căldură persistă şi duminică în majoritatea zonelor ţării, înregistrându-se frecvent 36 de grade Celsius. 15 judeţe şi Capitala sunt sub cod galben de caniculă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în zonele de deal şi de munte, scrie News.ro.
Economica.net - Dum, 23 iul. 2017, 07:32
Temperaturi de peste 36 de grade Celsius în aproape toată ţara şi instabilitate atmosferică accentuată

Valul de căldură extremă care a început de sâmbătă va persista în toată ţara, duminică şi luni, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest, scrie News.ro.

Sâmbătă noaptea, mai multe furtuni s-au produs în judeţele aflate sub avertizarea meteorologilor, fiind doborâţi stâlpi de telefonie, de curent sau copaci.

În judeţul Sibiu, de exemplu, un copac a căzut peste drumul judeţean 106, între localităţile Cornăţel şi Daia, blocând complet traficul. Pompierii şi poliţiştii au intervenit pentru eliberarea carosabilului.

Tot în Sibiu, patru stâlpi de telefonie au căzut pe drumul judeţean care face legătura între localităţile Slimnic şi Mândra.

În judeţul Cluj, o viitură care a antrenat pământ şi crengi a blocat complet traficul pe drumul naţional 75 între Turda şi Câmpeni, în zona Buru.

Pe toată durata zilei de duminică, dar şi luni, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade”, anunţă meteorologii.

Sunt vizate judeţele Bihor, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi municipiul Bucureşti.

Potrivit acestora, în zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...