Tendinţele din industria jocurile de noroc şi impactul financiar

Ce, cine şi cum a transformat industria jocurilor de noroc? Ce anume a influenţat creşterea masivă şi dezvoltarea acestei industrii?
Economica.net - vin, 08 nov. 2019, 14:21
Tendinţele din industria jocurile de noroc şi impactul financiar

Inovațiile tehnologice din ultimi ani au avut ca efect o schimbare constantă a industriilor, indiferent de categorie. Industria jocurilor de noroc, fie că vorbim despre jocuri de cazinou sau pariuri, este cel mai bun exemplu pentru un impact pozitiv al acestor inovații. Tehnologia telefoanelor smart în mediul mobil a avut cel mai mare impact în schimbarea acestei industrii. Conform cazinooline.com, în domeniul cazino online România, sunt zece de astfel de operatori licențiați, care oferă servicii de jocuri de noros online și asta doar la puțin timp după introducerea telefoanelor smart.

Mai sunt și alți factori care contribuie la dezvoltarea industriilor, cum ar fi creșterea venitului pe cap de locuitor, dar și educarea cetăţenilor în privința jocurilor de noroc. Alți factori, cum ar fi introducerea tehnologiei blockchain, bonusuri fără depozit, bonusuri de 100%, au catapultat cu adevărat industria pe scara succesului. Există mai multe tendințe în industrie, care pot fi observate în prezent și care au mărit veniturile operatorilor. Conform datelor de la ANAF, în 2019, taxele plătite de către operatorii de jocuri de noroc au fost de 894 000 Ron.

Introducerea cazinourilor Live în mediul mobil a fost un alt pas logic, pe care industria a reușit să le execute, datorită streaming-ului HD. Imposibilitatea de a interacționa la jocurile online a fost un inconvenient refuzat de foarte mulți dintre utilizatori, care au rămas fideli cazinourilor locale. Imediat de la introducerea în mediul online, cazinourile live cu dealeri reali și cu posibilitatea de a interacționa, au devenit un trend și această experiență a fost adoptată in defavoarea cazinourilor terestre.

Nu există nici cea mai mică îndoială că introducerea jocurilor de noroc online a schimbat total această industrie. În decursul acestor ani, numărul acestor platforme de jocuri de noroc a continuat să crească și a reușit să acapareze toate categoriile. Mai mult decât atât, acestea au introdus și metodele de plată cu cardul de credit, care nu mai limitează jucătorii fără buget. Primul loc în această industrie îl ocupă pariurile sportive online, urmate de jocurile de cazino și cele de tip loterie.

Introducerea cazinoului online Telegram este un alt pas în direcția corectă, care a câștigat popularitate instant. Accesul la jocurile de noroc prin intermediul mesagerilor extrem de cunoscuți – Telegram, Viber, Facebook, WhatsApp, este foarte convenabil, ușor și realizabil, chiar și la conexiuni la internet mai slabe. Telegram este unul dintre preferați, în special că a lansat primul bot pentru accesarea cazinoului. Acesta ajută site-urile de jocuri de noroc să sprijine conexiunea indirectă cu jucătorii din toată lumea. Este un fel de intermediar, care transferă semnale între cei doi participanți – jucător și platforma de jocuri. Programul este extrem de eficient încât include toate acțiunile necesare – metode de plată/retragere, plasarea unui pariu, include toate categoriile de jocuri și asigură securitatea datelor. Telegram, la fel ca și cazinourile de pe platforma Block Chain, asigură anonimatul jucătorului, este disponibil în orice țară, nu necesită viteză de internet mare, fără add și oferă securitate maximă.

Cazinoul VR este o altă tentativă reușită, pentru a fideliza cât mai mulți jucători. Tehnologia Realității Virtuale oferă utilizatorul o experiența cât mai apropiată de cea reală. Unii dintre furnizorii de software cu renume mondial, precum Microgaming și NetEnt, au lansat deja câte jocuri VR, unde experiența de joc este egală cu cea din Cazinoul de Monte Carlo. Combinația dintre cazinoul live și VR poate crea exact acel element lipsă, interacțiunea reală. Lansarea unei astfel de tehnologii nu ar face decât să crească popularitatea acestei industrii.

Introducerea Crypto monedelor la metodele de plată este un alt factor pozitiv pentru această industrie și este demonstrat faptul că cei mai mulți dintre jucători folosesc aceste monede digitale, datorită anonimatului și securității. Metoda de plată cu crypto monede oferă siguranță maximă, unde riscul pentru furt de identitate și pirateriile online sunt reduse la minim. Anonimatul este și el un factor important, care influențează pozitiv popularitatea monedelor digitale, deoarece permite accesarea jocurilor de noroc chiar și din zonele restricționate.

iGaming pe ceasurile Smart nu face altceva decât să înlesnească toată operațiunea la jocurile de noroc. Dezvoltarea unui software de cazino pentru smart watch, a fost luată în ideea de a facilita accesul la jocul de noroc preferat. Imediat de la dezvoltarea acestui software, ceasul smart, industria jocurilor de noroc a urmat instinctiv acest trend. Rezultatele nu sunt cele dorite, în primul rând datorită ecranului foarte mic, care reduce sau anihilează foarte multe din experiența dorită.

Popularitatea acestui mod de divertisment nu a făcut decât să creeze o competiție acerbă între operatori, care nu au de ales și trebuie să se supună cererii. Pentru a reuși în această industrie, operatorii trebuie să combine inovațiile tehnologice cu experiențe captivante și programe dezvoltate pentru recompense și stimulente.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...