1EUR = 4.8393 RON

Extern

Tensiuni cu Bruxelles-ul: Marea Britanie ar putea parasi Uniunea Europeană fără a-şi achita obligaţiile financiare

Marea Britanie ar putea ieşi din Uniunea Europeană în 2019 fără să plătească suma propusă de liderii europeni de aproape 60 de miliarde euro, a comunicat Camera Lorzilor, într-un raport ce ar putea stârni tensiuni cu Bruxelles-ul în negocierile cu privire la Brexit, informează The Guardian.

04 mar, 2017 | Mediafax

Guvernul britanic nu are nicio obligaţie legală de a plăti 60 de miliarde de euro pentru a ieşi din UE, subiect ce este dezbătut de Comisia Europeană, potrivit unei analize a Comitetului pentru afaceri financiare a Camerei Lorzilor.

În raportul ce a fost publicat sâmbătă, comitetul britanic susţine că Guvernul Marii Britanii are un temei juridic puternic dacă alege să părăsească UE fără efectua vreo plată la bugetul Blocului comunitar, adăugând că Bruxellesul nu are nicio o şansă realistă de a primi suma de bani solicitată.

Membrii Camerei Lorzilor subliniază, însă, că în cazul în care Guvernul va dori să obţină beneficii din partea statelor membre ale UE şi un acord în privinţa accesului la pieţele europene, acordul asupra bugetului va fi important.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO