Tensiuni la Hidroelectrica: salariaţii nu se pun de acord cu administratorul judiciar

Întâlnirea celor peste 150 de reprezentanţi ai salariaţilor de la Sucursala 'Porţile de Fier' a Hidroelectrica şi Hidroserv 'Porţile de Fier' cu administratorul judiciar Remus Borza s-a desfăşurat, sâmbătă, sub semnul incertitudinii.  
Economica.net - sâm, 16 mart. 2013, 18:06
Tensiuni la Hidroelectrica: salariaţii nu se pun de acord cu administratorul judiciar

Zeci de angajaţi ai Hidroserv Porţile de Fier s-au manifestat zgomotos, sâmbătă, la întâlnirea cu administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să participe la discuţiile programate cu acesta, în cele din urmă fiind lăsaţi să asiste liderii de sindicat.

Întâlnirea celor peste 150 de reprezentanţi ai salariaţilor de la Sucursala ‘Porţile de Fier’ a Hidroelectrica şi Hidroserv ‘Porţile de Fier’ cu administratorul judiciar Remus Borza s-a desfăşurat sub semnul incertitudinii, niciuna dintre părţi nereuşind să se facă înţeleasă, a declarat pentru Agerpres liderul de sindicat Cristinel Popescu.

Potrivit acestuia Borza ar fi încercat să-l împiedice să participe la dialogul iniţiat, cauza acestei atitudini ‘fiind interesul de a manipula angajaţii şi de a-i convinge că numai propriile lui soluţii pot redresa cele două entităţi economice aflate în procedura de insolvenţă’. 

‘Noi am prezentat domnului Borza un program de redresare economică a Hidroserv. Nici nu a vrut să-l ia în seamă. A spus că rostul sindicatelor nu este să se amestece în probleme economice. I-am replicat că salariaţi noştri nu pot fi ignoraţi de la nici o decizie care priveşte soarta Hidroelectrica şi a Hidroserv, ale căror echipamente sunt în pericol de avariere din cauza denunţării contractului de prestări servicii a cărui valabilitate expiră în 31 decembrie 2014’, a precizat Popescu. 

În context, sindicalistul a afirmat că administratorul judiciar ar fi susţinut, după ce mai mulţi specialişti de la hidocentralele de pe Dunăre i-au solicitat să sprijine funcţionarea acestora în condiţii de securitate tehnică maximă”, că numai deciziile sale sunt corecte şi ar fi ameninţat că ‘pentru curajul dovedit în a se opune hotărârilor sale sindicaliştii vor fi daţi afară din serviciu’. 

‘Am ajuns la concluzia că priorităţile domnului Borza nu sunt acelea de a redresa activitatea de la Hidroserv şi de la Hidroelectrica. I-am şi spus acest lucru şi nu i-a convenit. Se pare că Hidroserv şi Hidroelectrica sunt un experiment. Ele nu vor câştiga nimic după ce se va încheia procesul de insolvenţă. Se vor transforma în epave’, a spus Popescu. 

În opinia sa, ‘numai intervenţia Executivului poate bloca distrugerea a două societăţi strategice care nu sunt, actualmente, monitorizate de specialişti, ci lăsate în mâna unei firme profilată pe insolvenţă, ai cărei membrii nu au calificare pentru revitalizarea lor economică’. 

Salariaţii prezenţi la întâlnirea cu Remus Borza au decis să continue seria de proteste pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra ‘anomaliilor’ care se petrec în sistem, lucru care a fost recunoscut şi de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, prezent la dialog. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare – secretar de stat
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare ...
Săptămâna viitoare vor fi comunicate constructorului UMB ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău - Focșani, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel......
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării ...
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ...
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va pregăti şi angaja un grup de şoferi de camion din Maroc, ca o modalitate de a direcţiona migraţia spre sectorul ...