1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Tentativa Theresei May de a bloca un referendum pentru independenţa Scoţiei "se va face praf şi pulbere" - Sturgeon

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat miercuri că o victorie a formaţiuni sale, Partidul Naţional Scoţian (SNP), în această provincie în alegerile legislative anticipate din Marea Britanie, convocate pentru 8 iunie, ar face imposibil pentru premierul Theresa May să oprească un nou referendum cu privire la independenţă, transmite Reuters.

19 apr, 2017 | Agerpres

'Dacă SNP va câştiga aceste alegeri în Scoţia şi conservatorii nu, atunci tentativa Theresei May de a ne bloca mandatul de a le oferi scoţienilor şansa de a-şi alege propriul viitor când va veni momentul se va face praf şi pulbere', le-a declarat Nicola Sturgeon reporterilor la Londra.

Partidul său deţine în prezent 54 din cele 59 de mandate care revin Scoţiei în parlamentul de la Londra, iar conservatorii scoţieni numai unul.

După referendumul din iunie 2016 pentru Brexit, la care 62% dintre votanţii din Scoţia s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit, după cel eşuat din 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO