1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici a recunoscut că scăderea TVA va duce la depăşirea deficitului de 1,1% de anul viitor

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut marţi seara, la TVR, că scăderea TVA va duce România în situaţia de a depăşi deficitul bugetar de 1,1% asumat pentru anul viitor. Procentul real va fi undeva sub 3%, a precizat ministrul, într-un interviu acordat TVR.

24 iun, 2015 | TVR

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că scăderea TVA va duce România în situaţia de a depăşi deficitul bugetar de 1,1% asumat pentru anul viitor. Procentul real va fi undeva sub 3%, a precizat ministrul.

Întrebat cum comentează reacţia Comisiei Europene şi a FMI care sunt îngrijorate de această măsură, Eugen Teodorovici a răspuns: "Partenerii noştri internaţionali e normal să aibă o poziţie conservatoare", dar că "E foarte important ca acest deficit bugetar să fie menţinut sub 3%. La nivel european, sunt foarte multe state care au depăşit cu mult ţinta de 3%".

Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că angajamentele asumate de guvern rămân în picioare, "în special cele de reforme structurale, nu se face niciun rabat de la ele". Dar a adăugat că "în acelaşi timp, este păcat să nu foloseşti momentul economic actual, să nu simtă românii în sfârşit în buzunare creşterea economică".

Citeşte mai mult pe TVR.RO

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO