1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

News

Teodorovici: Administraţia centrală din România urmează să fie restructurată în acest an

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a anuntat, sambata, ca administratia centrala din Romania urmeaza sa fie restructurata in acest an, iar evaluarea situatiei actuale va fi finalizata, in primul trimestru al acestui an, relateaza ziare.com.

16 mar, 2019 | ziare.com

Eugen Teodorovici a subliniat, sambata, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca, in acest an, se vor face angajari la stat doar "acolo unde este necesar".

"Nu trebuie sa avem o abordare orizontala. Pot fi situatii, caz cu caz, unde este nevoie de cresterea personalului, dar si zone unde, cu siguranta, este clar ca este nevoie de o diminuare. Va dadeam exemplu, anul trecut, de ministere care au functiile suport undeva la 40% din structura, in conditiile in care la ministerul Finantelor este undeva la 20%. Este o diferenta mare. Este prea mult 40% - sunt bani cheltuiti in mod nejustificat", a completat Teodorovici.

Ministrul Finantelor nu a dat drept exemplu niciun minister care are o structura prea incarcata, dar a mentionat ca noua structura va fi prezentata public.

"Nu vreau sa anticipez. Noi, saptamana viitoare, stabilim calendarul de lucru pe fiecare entitate in parte. Pana la final de prim trimestru, toate acestea vor fi identificate si vom avea clar o poza a ceea ce trebuie sa fie administratia centrala din Romania, ca sa fie una eficienta si ca sa lucreze pentru mediul economic", a detaliat Teodorovici, potrivit ziare.com.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO