1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Dăncilă: Nu voi introduce nicio taxă nouă. Vom renunţa la formularul 600

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunţat, luni, în plenul Parlamentului, că nu va introduce în mandatul său nicio taxă nouă, iar în această săptămână se va renunţa la formularul 600.

29 ian, 2018 | ECONOMICA.net

'Am în vedere maxim 50 de taxe, cu aplicare generală, şi asta cât mai curând posibil. (...) Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna aceasta vom renunţa la formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte', a declarat Dăncilă.

Ea a precizat că are în vedere reducerea birocraţiei prin simplificarea sistemului fiscal.

'Pe lângă informatizare, am în vedere reducerea birocraţiei prin simplificarea sistemului fiscal, mai precis prin reducerea sau comasarea numărului de taxe plătite de firme şi cetăţeni', a explicat Dăncilă.

Teodorovici: Am să propun comasarea Declaraţiei 600 cu Formularul 200. Nu se va adăuga absolut nimic faţă de ceea ce este

Mai devreme, Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, proaspăt validat la funcţia de ministru al Finanţelor de Comisiile permanente pentru Buget-Finanţe din Parlament, a declarat că va comasa controversatul Formular 600 cu Formularul 200, depus în mod obişnuit de persoanele cu venituri independente. El a mai sugerat că Finanţele nu au un sistem IT care să suporte impozitul pe venitul global.

„Formularul 600 - se va amâna depunerea acestuia, am să propun comasarea cu Formularul 200; nu se va adăuga absolut nimic faţă de ceea ce este”, a declarat Teodorovici la Parlament, citat de Mediafax.

Printre altele, el am mai spus că impozitul pe venitul global este în analiză la Ministerul Finanţelor. "Îl vom prezenta atunci când vor fi clarificate toate conceptele, dar fără un sistem informatic bine pus la punct nu vom avea doar o idee pe care vrem s-o aplicăm”.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău. În aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene, iar din martie 2015 a fost ministru al Finanţelor în Cabinetul Ponta.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO