1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici cere schimbarea şefului ANAF - UPDATE

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a cerut demiterea şefului ANAF, Ionuţ Mişa, conform unor surse politice citate de ROMANIA TV. Ministrul Finanţelor are un conflict mai vechi cu şeful Fiscului, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri de incompetenţă, iar reproşurile lui Teodorovici au venit în mai multe rânduri, pe parcursul anului 2018, la adresa lui Mişa. 

02 ian, 2019 | RomaniaTV.net

Potrivit unor surse politice citate de ROMANIA TV, Teodorovici i-a trimis premierului Dăncilă o scrisoare, pe 28 decembrie 2018, în care își exprimă nemulțumirea față de activitatea şefului ANAF Ionuț Mișa şi cere schimbarea acestuia din funcție.

Printre nemulţumirile evocate de ministrul Finanţelor se numără faptul că Mişa, în calitate de şef al Fiscului, nu a făcut suficiente încasări la bugetul statului, la acciză și supraaciză, taxe și impozite.

Citeşte şi Când a greşit Mişa: cand a suprataxat carburanţii sau când a făcut bugetul? Încasările din accize sunt cu 1,2 miliarde de lei sub program

Teodorovici despre şeful Fiscului: tu nu îmi bagi cuţitul în spate

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenţionat pe Mişa că va trebui să respecte ţintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ţinte stabilite chiar de Mişa în 2017, când acesta a îndeplinit funcţia de ministru al Finanţelor.

În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul şi a spus că Mişa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigenţă şi nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mişa în 2017.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 11 luni cu un deficit de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro), 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În primele 11 luni din 2017, deficitul bugetar a fost de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. În aceeaşi perioadă din 2016, deficitul bugetar a fost de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,73% din PIB.


Ştirea se actualizează.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO