1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală se adaptează şi simplifică. De la 1 ianuarie 2019 rămân neschimbate o perioadă lungă

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, la Tulcea, referitor la Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, că ambele texte ale acestora vor fi evaluate şi, acolo unde este cazul, se vor face adaptări şi simplificări, de la 1 ianuarie 2019 ele urmând 'să rămână aşa cum sunt pentru o lungă perioadă de timp'.

25 iul, 2018 | Agerpres

'Prin faptul că au fost foarte multe modificări în ultimele luni de zile, e normal să fie un text consolidat, pentru ca cei care îl aplică, fie din mediul economic fie din zona de administrare fiscală, să aibă (...) simplă înţelegere. Şi practic se evaluează ambele texte, şi Codul Fiscal, şi Codul de procedură fiscală, articol cu articol, şi acolo unde este cazul se fac fie adaptări, fie simplificări. (...) În a doua parte a anului vor fi două proiecte de legi, trecute prin Guvern şi aprobate în Parlament până la final de an. Cu speranţa că, de la 1 ianuarie 2019, aceste două texte vor rămâne aşa cum sunt pentru o lungă perioadă de timp', a afirmat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Cu privire la declaraţia unică, el a arătat că din cele peste 600.000 de declaraţii depuse până acum de contribuabili, peste 30% s-au depus online, iar după acest proces comunicarea între contribuabil şi stat se va face numai în zona virtuală, nu vor mai fi trimise plicurile ANAF acasă la oameni sau la sediile firmelor

'La declaraţia unică am extins termenul de depunere până pe 31 iulie. Este un volum, un număr foarte mare de declaraţii depuse şi în sistem online, ceea ce ne bucură foarte mult. Până în prezent s-au depus peste 600.000 de declaraţii unice. Un procent foate ridicat de peste 30% este depus online. (...) Important este că după acest proces, unica cale de comunicare între contribuabil şi stat va fi acest spaţiu virtual. Adică nu vom mai trimite acasă plicurile ANAF-ului, nu vom mai cheltui bani nejustificat pe aceste plicuri. Fiecare va avea toată situaţia fiscală în acest spaţiu virtual, fie că este companie sau persoană fizică', a spus ministrul de Finanţe.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO