1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici, despre amnistia fiscală: Am făcut trimitere la companiile de stat cu datorii istorice, nu la persoanele fizice

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat miercuri, la Tulcea, referitor la discuţiile despre amnistia fiscală, că nu sunt vizate persoanele fizice, ci companiile de stat cu datorii istorice. Nu mai departe de săptămâna trecută, ministrul Finanţelor făcea trimitere la persoanele fizice, în contextul amnistiei fiscale.

25 iul, 2018 | ECONOMICA.net

'Haideţi să închidem acest subiect cu amnistia fiscală în sensul că eu nu am făcut o trimitere la persoanele fizice sau un alt tip de amnistie decât acela posibil aplicabil companiilor de stat, care au astăzi datorii istorice foarte mari şi (...) nu pot să dea drumul mai departe la o afacere logică în economie. Discuţiile pe care le-am avut şi cu cei de la Comisia Europeană, şi de la Fondul Monetar în anii trecuţi au fost (...), au întrebat de ce le ţinem, că sunt sume nerecuperabile. Şi atunci, de aici a plecat discuţia. Pentru a da o şansă acestor companii de stat de a fi parte reală la economie, s-a pus în discuţie o astfel de ştergere a acestor datorii istorice, nimic altceva. Ele, dacă au o astfel de situaţie, un restart practic, atunci este situaţia, şansa de a avea proiecte în dezvoltare, de a face împrumuturi la bănci sau din piaţă, pentru a-şi finanţa proiectele pe care vor să le implementeze. Altfel, nemaiputând da ca stat sprijin financiar (...) este clar că undeva, peste câţiva ani de zile, se va pune problema, nu ştiu, închiderii ş.a.m.d.. Şi atunci de ce să stăm să ajungem la o astfel de decizie, când putem să ne gândim la o posibilă relansare a lor în economie', a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

El a adăugat că amnistia fiscală se referă la companii româneşti.

'Vorbim de companii româneşti, de zeci de mii de angajaţi ai acestor companii, care trebuie să aibă mai departe un loc de muncă şi să lucreze în piaţă, nimic altceva. Cine a dus mai departe discuţia către persoane fizice a făcut-o în mod greşit, cei care au datorii la stat să le plătească, pentru că altfel vor plăti penalităţi', a afirmat demnitarul.

Nu mai departe de săptămâna trecută, ministrul Teodorovici făcea o declaraţie în care făcea trimitere la persoanele fizice în contextul amnistiei fiscale. 

 „Şi persoanele fizice şi persoanele juridice intră în 100 de miliarde, 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice.  Daca este favorabilă economiei noastre stăm la masă, propunem un mecanism foarte clar şi dacă totul e ok, luăm o astfel de decizie ca economia să aibă de câştigat", spunea Teodorovici.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat miercuri, la Consiliul Judeţean Tulcea, la prezentarea proiectului privind construirea unui pod suspendat peste Dunăre, în zona Brăila, investiţie europeană de circa 430 milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO