1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Teodorovici despre şeful Fiscului: tu nu îmi bagi cuţitul în spate

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu că şeful Fiscului, fostul ministru al Finanţelor, de la care a preluat mandatul, Ionuţ Mişa, va fi dat afară la sfârşitul anului dacă nu-şi îndeplineşte planul. 

05 oct, 2018 | | ECONOMICA.net

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ANAF are în continuare probleme cu recuperarea TVA, evaziunea ridicându-se la ora aceasta la 7-8 miliarde de euro în România. A mai spus că, la fel ca şefii ANAF de dinaintea sa Ionuţ Mişa, actualul şef, şi-a propus pentru anul acesta nişte ţinte de încasări pe care să le poată îndeplini lejer, "să nu cadă sub linie", când planul trebuia să fie în acord cu evoluţia economiei, nu cu cifrele din alţi ani.

"Are ocazia sa demonstzreze ce n-a reuşit ca ministru. Reforma ANAF şi recuperarea TVA. Reducerea evaziunii pe TVA. Are tot sprijinul meu tehnic şi politic să facă asta. (...) Dacă Mişa nu-şi face planul până la sfârşitul anului, pleacă. Nu pot să mă joc. Nu pot să mă uit mereu la tine să-ţi faci planul. Tu nu îmi bagi cuţitul in spate", a declarat ministrul Finanţelor despre actualul şef al ANAF, la un interviu acordat DC News.

Ministrul Finanţelor are un conflict mai vechi cu şeful Fiscului, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri de incompetenţă. Principalul obiectiv asumat de Teodorovici în acest mandat este încadrarea în deficitul bugetar de 3%. La nivelul lunii august, deficitul bugetar era de 1,54% din PIB. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO