1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

News

Teodorovici, despre transferul contribuţiilor: Se va acţiona pentru ca angajaţii din sistemul public să nu piardă

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri, că se va acţiona astfel încât salariaţii din sistemul public să nu piardă din venituri din cauza transferului de contrbuţii. ”Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona pentru ca oamenii să nu piardă”, a spus Teodorovici.

25 apr, 2018 | Agerpres

Întrebat, miercuri, ce se întâmplă în cazul celor aproximativ 20 la sută dintre contractele de muncă al căror cuantum brut nu a fost modificat după aplicarea noii legislaţii în domeniul salarizării, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a spus că se ia în calcul adaptarea legii „pentru ca oamenii să nu piardă", el precizând că se referă la salariaţii din sistemul public.

„Ca principiu, că pot spune cum a fost disccuţia cu managerii de spitale, la fel se va acţiona şi pe alte zone. Acolo unde se dovedeşte că nu a fost interpretarea greşită a legii şi că anumite prevederi din lege trebuie adaptate sau alte prevederi legale, acolo se va acţiona în acest fel pentru ca oamenii să nu piardă" a spus ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte angajaţii din mediul privat ale căror salarii nu au crescut după aplicarea noilor prevederi legale, Teodorovidci a spus că autorităţile nu pot interveni, el criticându-i pe patronii care spun că nu au modificat contractele de muncă de teama unor noi schimbări legislative.

„Obligaţia de a respecta legea în vigoare astăzi există, aşa că toţi patronii trebuia să aplice legea existentă, adică OUG 79, dacă la asta facem referire", a mai spus ministrul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO