1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Teodorovici: Domnul Nazare trebuie să înţeleagă care este logica fondurilor europene

Alexandru Nazare trebuie să înţeleagă care este logica fondurilor europene, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, marţi pentru AGERPRES.

08 iul, 2014 | Agerpres

'Domnul Nazare în primul rând trebuie să înţeleagă care este logica fondurilor europene. Cel mai bine, dacă nu are încredere în cifrele şi datele pe care le avem în modul oficial, poate să întrebe Comisia Europeană, care îi va da un răspuns foarte clar că ceea ce spune Teodorovici este corect. Faptul că la Comisie nu s-au trimis până în prezent acele cereri de rambursări (pe POS CCE şi POS DRU - n.r.), asta nu înseamnă că nu se plătesc beneficiarii', a spus ministrul.

Teodorovici a precizat că beneficiarii sunt plătiţi la zi şi acest lucru se poate confirma din piaţă.

Vicepreşedintele PDL, deputatul Alexandru Nazare, i-a solicitat public ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să explice care sunt cauzele pentru care în cadrul a două dintre programele operaţionale aflate în directa sa subordonare, POSDRU şi POSCCE, nu s-a solicitat nicio rambursare de la Comisia Europeană anul acesta.

'Situaţia absorbţiei fondurilor europene după primele şase luni din 2014 arată că ne îndreptăm spre un bilanţ dezastruos anul acesta. Deşi avem nevoie ca până la sfârşitul anului să cheltuim aproape trei miliarde de euro din fonduri europene pentru a evita pierderea lor, la jumătatea anului abia avem 500 de milioane de euro solicitaţi Comisiei Europene. Este evident că şi la un ritm crescut pentru ultimele şase luni tot vom avea, la sfârşitul anului, o notă de plată de cel puţin câteva sute de milioane de euro. Ministrul Teodorovici ne va anunţa probabil din nou, cu aceeaşi seninătate, că de vină este greaua moştenire, o scuză ridicolă atât timp cât ne uităm pe cifre şi vedem că absorbţia cu care se împăunează începe să stagneze odată cu finalizarea proiectelor începute de guvernarea PDL', a declarat Nazare.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO