1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, spune că agenţiile de rating vor da rating negativ României la primăvară

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici susţine că în primăvara acestui an, agenţiile de rating vor da un rating negativ României, ceea ce ”ne va costa pe toţi”, potrivit News.ro.

15 dec, 2019 | ECONOMICA.net

„În primăvara acestui an aceste agenţii de rating vor da un rating negativ României, din păcate. Asta ne va costa pe toţi”, a susţinut fostul ministru de Finanţe.

„În primul rând, această cădere abruptă a leului. Această declaraţie a ministrului de Finanţe a dus la prăbuşirea leului, care implicit a dus la creşterea datoriei guvernamentale în euro. Leul fiind mai slab, ce aveam noi împrumut în euro a făcut ca datoria per ansamblu să fie şi mai mare. Un cost care va conta pentru noi toţi. În 40 de zile de guvernare PNL, ţara a plătit 11 miliarde de lei. (...) Dacă noi ne-am asumat ca ţară, oficial prin Guvern, un deficit de 4,3% , în anii care urmează deficite mari, nici pe departe să ne încadrăm în acea obligaţie europeană de deficit, iar automat agenţiile de rating spun foarte clar, normal, că perspectiva este negativă şi implicit vor da un rating negativ”, a afirmat Teodorovici.

Eugen Teodorovici a mai subliniat că Guvernul din care a făcut parte a lăsat un proiect de buget ministrului de Finanţe cu deficitul de 2,88%, pe care aşteaptă să-l prezente public, scrie News.ro.

El a spus că aşteaptă să fie făcut public proiectul de buget al Guvernului PNL, pentru a compara datele din cele două proiecte.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO