Teodorovici: Impactul Legii salarizării bugetare nu este cuprins în deficitul anunţat pentru 2016

Impactul Legii salarizării în sectorul bugetar nu este cuprins în deficitul bugetar anunţat pentru 2016 la sub 3% din PIB, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres. 
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 13:58
Teodorovici: Impactul Legii salarizării bugetare nu este cuprins în deficitul anunţat pentru 2016

‘Nu este inclusă (legea), doar ceea ce s-a aprobat până în prezent de către Guvern, de către Parlament, şi măsurile care vor fi marţi aprobate în şedinţa de Guvern (modificările la Codul Fiscal – n.r.). Include şi majorarea de 5% pentru pensii anunţată de ministrul Muncii şi majorările salariilor la profesori şi la medici’, a precizat ministrul Finanţelor.

El a precizat că impactul unei astfel de legi nu a fost calculat. Actul normativ urmează să fie trimis în Parlament în perioada următoare, şi apoi se va şti exact care va fi forma finală a legii, a mai spus Teodorovici.

În ceea ce priveşte spaţiul fiscal care rămâne Guvernului pentru a putea adopta această lege, pentru a menţine deficitul bugetar sub 3% din PIB, ministrul Finanţelor a arătat că acesta va fi cunoscut în momentul în care bugetul pe 2016 va fi trimis în Parlament şi mai ales forma sa finală.

Bugetul va fi trimis în Parlament ‘la termenul legal, adică în noiembrie’, a mai spus ministrul de resort.

Bugetul de stat pe 2016 ar putea fi fundamentat pe o creştere economică estimată la 3,4%, o inflaţie medie anuală de 1,7% şi un curs de schimb de 4,44 lei/euro, reiese dintr-un document postat pe site-ul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului, care cuprinde propunerile de buget pentru 2016 şi estimările pentru anii 2017 – 2019 transmise de Ministerului Finanţelor Publice ordonatorilor principali de credite.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...