1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: În perioada iunie-iulie voi prezenta rezultatul studiul despre Pilonul II la 10 ani de funcţionare

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut din nou luni, la dezbaterile moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, că nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii şi nu va pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor, indiferent dacă este vorba despre salarii sau pensii. El a mai afirmat că este firesc să existe o analiză după aproximativ 10 ani de funcţionare a PilonuluIi II de pensii şi va ieşi public în perioada iunie - iulie pentru a prezenta rezultatele, scrie News.ro.

04 iun, 2018 | News.ro

"Referitor la problematica Pilonului II, atât de discutată şi disputată în ultima perioadă, doresc să fac doar două precizări. În primul rând, nu se pune problema unei naţionalizări. Eu am spus că este firesc să existe o analiză după aproximativ 10 ani de funcţionare a acestui mecanism şi că vom ieşi public în perioada iunie - iulie pentru a prezenta românilor rezultatele acesteia. Prin urmare, orice speculaţie nu face decât să creeze suspiciuni neîntemeiate, dovedind diletantismul şi reaua credinţă a celor care răspândesc astfel de idei. În al doilea rând, ca cetăţean al României, ca membru al unui partid de stânga, şi nu în ultimul rând sau poate tocmai din acest motiv, ca ministru de Finanţe într-un guvern PSD,  nu voi pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor, fie că vorbim de salarii sau de pensii. Niciodată!", a susţinut Teodorovici, citat de News.ro.

Guvernul va prezenta în iunie sau iulie o analiză a Pilonului II de pensii administrate privat din România, în scopul îmbunătăţirii mecanismului de funcţionare, dar nu vor fi suspendate contribuţiile, afirma vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

”Nu suspendăm nici Pilonul II, nici plăţile. (...) După 10 ani, e normal să faci o analiză, o evaluare. Vom sta la masă toţi cei implicaţi, inclusiv administratorii, ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară – n.r.). Toată lumea va sta la masă şi va vedea o analiză. Fiecare îşi va spune punctul de vedere vizavi de acest mecanism. Nimic altceva”, a spus Teodorovici vineri, la Digi 24.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO