1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: Majorarea salariilor profesorilor depinde de execuţia bugetară la nouă luni de zile

Majorarea salariilor profesorilor depinde de execuţia bugetară la nouă luni de zile, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la finalul discuţiilor avute cu sindicatele din Învăţământ.

18 sep, 2015 | ECONOMICA.net

'Trebuie să facem şi noi un calcul estimativ, pentru a şti exact care este impactul aplicării acestei creşteri pe întregul sector bugetar. Acesta e primul pas. De asemenea, astăzi am spus foarte clar că este nevoie să ştim execuţia primelor nouă luni de zile ale acestui an, pentru a şti exact dacă până la final de an se poate, şi dacă da, cu cât se poate aplica această majorare pentru Educaţie. A fost o primă discuţie acum două zile, la Guvern, de 10% de la 1 decembrie, am spus noi, o devansare a ceea ce era scris în acordul încheiat pe educaţie din 2016, de 10%, adus mai devreme. De asemenea, titlurile executorii toate, ultima tranşă, a patra tranşă, să fie achitată în 2015. Au fost câteva propuneri din partea Guvernului. Pentru ce avem astăzi, ca şi cifre, şi ca estimare până la final de an, aceştia sunt posibili. Dacă execuţia la nouă luni de zile arată ceva mai bine, înseamnă că mergem chiar mai mult', a spus Eugen Teodorovici.

Acesta a subliniat, totodată, că susţine creşterea eficienţei în orice sector al Economiei, scrie Agerpres.

'Eu sunt pentru tot ce înseamnă creşterea eficienţei, nu numai în Educaţie, şi în orice sector al economiei. Au fost propuneri foarte bune făcute astăzi, şi cred ca trebuie ţinut cont, indiferent poate cât ar fi acel cost, pentru că trebuie să gândim pe termen lung, mai ales în Educaţie', a mai spus ministrul Finanţelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO