1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: Măsurile de modificare a Codului fiscal propuse de mediul de afaceri vor fi afişate în septembrie pe site-ul MFP

Executivul are în vedere o consolidare a Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală, iar modificările ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat miercuri seara ministrul Finanţelor, subliniind că sunt multe propuneri foarte bune care nu vor deranja pe nimeni din piaţă.

13 sep, 2018 | Agerpres

Acesta a precizat că au fost foarte multe discuţii pe această temă cu mediul de afaceri, iar măsurile propuse vor fi afişate luna aceasta pe site-ul Ministerului Finanţelor.

"Având în vedere că au fost foarte multe modificări în ultima perioadă, este nevoie de o astfel de consolidare a celor două texte. Am avut discuţii cu tot mediul de afaceri şi au trimis foarte multe propuneri de modificare a Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală vizavi de simplificare, poate unele măsuri cu impact foarte bun în economie. Şi acum, în septembrie, o să afişăm pe site-ul ministerului ce a venit dinspre mediul de afaceri către Ministerul de Finanţe ce a agreat Ministerul de Finanţe ca măsuri posibil a fi până la final de an adoptate, iar cele două acte normative să fie trecute prin Parlament ca proiecte de legi, ca să intre de la 1 ianuarie (2019 - n. r.). Piaţa nu se va supăra dacă vii şi degrevezi, şi aici voi face o propunere în felul următor: de la 1 ianuarie 2019 guvernele să poată doar scoate din Codul fiscal şi doar Parlamentul să adauge atunci când situaţia economică o impune, pentru a evita situaţii când guverne iresponsabile vin şi taie sau cresc. Este o chestiune care să fie şi agreată la nivel politic", a explicat Teodorovici, la Digi 24.

El a subliniat că sunt foarte măsuri foarte bune şi niciuna "care să deranjeze într-un fel sau altul pe cineva în piaţă".

"Fac această declaraţie: nu veţi vedea din mediul economic sau din partea oricui din piaţă vreo părere contra a unei prevederi din această propunere.(...) Eu am spus-o şi doamna prim ministru a spus foarte clar: nu adăugăm niciun fel de taxă sau să creştem cuantumul celor existente. Chiar sunt acuzat de multe ori că am o tentă liberală în măsurile pe care le aplic", a adăugat ministrul Finanţelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO