1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Teodorovici: Modificarea schemelor de ajutor de stat ale MFP nu poate fi realizată, Guvernul este interimar

Guvernul a încercat să modifice două scheme de ajutor de stat gestionate de Ministerul Finanţelor Publice, dar nu a reuşit pentru că este interimar şi actele ar excede atribuţiile sale, a declarat, luni, ministrul demis al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

14 oct, 2019 | Agerpres

"Am avut chiar săptămâna trecută, am încercat să discutăm în şedinţa de guvern două hotărâri de guvern pentru modificarea celor două scheme de ajutor de stat pe care Ministerul de Finanţe le gestionează. Cea aprobată prin hotărârea de guvern 807/ 2014. Ştiţi, s-au semnat foarte multe proiecte pentru mediul de afaceri, peste 3 miliarde de lei. Şi o altă schemă de ajutor de stat: HG 322, dacă nu mă înşel. Prin cele două hotărâri încercam să simplificăm şi mai mult anumite aspecte pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri, aşa cum am făcut-o mereu la Ministerul de Finanţe. Din păcate cele două hotărâri de guvern nu au putut fi aprobate spunându-se din partea Ministerului Justiţiei că sunt acte care exced să spun aşa atribuţiile unui guvern interimar, aşa cum suntem noi astăzi. Drept urmare mă aştept ca în prima şedinţă de guvern a noului guvern să fie acestea pe ordinea de zi pentru că sunt acte care folosesc oamenilor de afaceri", a spus Eugen Teodorovici la Palatul Victoria.

HG nr. 807/2014 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regională, prin realizarea de investiţii iniţiale în active fixe de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adaugată mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor.

Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO