Teodorovici: Principala noastră zonă de atac din acest an – birocraţia

Birocraţia, care-i pe contribuabili şi pe investitori, este 'principala zonă de atac' a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care şi-a propus simplificarea relaţiei contribuabililor cu statul, conform programului guvernamental.
Economica.net - joi, 01 feb. 2018, 12:01
Teodorovici: Principala noastră zonă de atac din acest an - birocraţia

Ministrul a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Tulcea, că toate acţiunile Ministerului Finanţelor Publice vor avea drept scop reducerea presiunii birocratice asupra contribuabililor.

‘Povara trebuie să scadă ca presiune birocratică asupra contribuabililor, fie persoane fizice, fie persoane juridice. Cred că aici e marea noastră problemă ca ţară. Din punct de vedere fiscal, dacă veţi compara cum stau alte state din jur, veţi vedea că România are un regim fiscal foarte atractiv. Problema principală o reprezintă birocraţia, care sperie contribuabilul şi mai ales investitorii. Cred că asta este principala noastră zonă de atac din acest an’, a afirmat ministrul Teodorovici.

El a spus că viitorul Cod economic va simplifica actele normative din zona fiscal-bugetară astfel încât acestea vor fi cât mai puţine, cât mai clare şi cât mai uşor de pus în practică.

Potrivit lui Teodorovici, la nivelul Fiscului trebuie puse în practică toate bunele practici din statele europene.

‘Aici este adevărata provocare – în a simplifica foarte mult relaţia contribuabililor cu statul, iar în zona fiscal-bugetară, slavă Domnului, are din păcate foarte multe speţe. Nu mai vreau să văd oameni că stau în faţa ghişeului decât pentru chestiuni strict, strict, strict necesare. Şi în ceea ce priveşte cazierele fiscale pentru firme trebuie schimbată abordarea. Trăim în secolul 21, iar zona de IT este prioritară pentru noi, ca Finanţe. Ştiţi foarte bine că avem un program cu Banca Mondială. Trebuie să găsim o soluţie pentru că de la acest concept de IT pleacă toate posibilele schimbări din zona fiscal-bugetară. Sper să nu fie o chestiune de durată’, a menţionat ministrul Finanţelor Publice.

Eugen Teodorovici s-a întâlnit joi dimineaţa, la Tulcea, cu unii dintre primarii din judeţ, cu reprezentanţi ai instituţiilor din subordinea Ministerului Finanţelor Publice şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de pescari.

Te-ar mai putea interesa și
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Deputatul Mihail Şeremet, care reprezintă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) a propus marţi într-un......
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie ...
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Suprafață totală afectată de secetă a ajuns la 267.985 ha, comunicată până la această dată de către 30 județe, ...
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei dobânzii de politică monetară
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei ...
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ROBOR a cam sărit calul, chiar dacă ...