1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: Realizarea ţintelor de încasări în cazul ANAF este "obligatorie"

Ministerul Finanţelor Publice va avea abordare proactivă în ceea ce priveşte execuţia bugetului pe anul 2019, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Ministrul a adăugat că realizarea ţintelor de încasări în cazul ANAF este "obligatorie".

13 feb, 2019 | Agerpres

"Alături de sprijinul meu ferm în acest domeniu, nu vor mai fi tolerate greşeli şi nici abateri de la ţintele asumate", a spus Teodorovici.

"Ministerul Finanţelor Publice va un rol cheie şi o abordare proactivă în ceea ce priveşte execuţia bugetului. Va exista o monitorizare constantă şi aplicată, atât pentru a asigura o utilizare eficientă a banilor publici, cât şi pentru a realiza investiţiile planificate. Fiecare obiectiv de investiţii nerealizat nu înseamnă altceva decât o oportunitate ratată pentru comunitate şi venituri mai mici încasate", a afirmat Teodorovici, la dezbaterile generale pe proiectele legii bugetului de stat şi legii asigurărilor sociale de stat pe 2019.

El a precizat că bugetul pe acest an are venituri estimate de 342,7 miliarde de lei, cu 53,1% mai mari decât în anul 2016.

"Creşterea veniturilor în anul 2019 de la 31,1% din PIB în anul 2018 la 33,5% din PIB programată pentru anul 2019 se datorează în principal evoluţiei următoarelor venituri: veniturile din contribuţii sociale vor creşte ca pondere în PIB cu 1,2 procente comparativ cu anul anterior, urmând creşterea indicatorilor macroeconomici de pe piaţa de muncă, mai exact fondul de salarii ce va creşte în anul 2019 cu 18,6% pe total economie, comparativ cu anul 2018. Veniturile din TVA vor creşte ca pondere în PIB cu 0,5 puncte procentuale comparativ cu anul anterior. Măsurile de combatere a evaziunii şi îmbunătăţire a colectării implementate sau care urmează să fie implementate de către ANAF în anul 2019 vor aduce venituri suplimentare de 7,5 miliarde de lei ", a susţinut Eugen Teodorovici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO