1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Teodorovici: România este în acord cu instituţiile financiare internaţionale. În septembrie discutăm cu CE bugetul pe 2016

România este în acord cu instituţiile financiare internaţionale, chiar dacă au existat nemulţumiri cu privire la faptul că nu s-a mai finalizat nicio evaluare în cadrul acordului, iar reprezentanţii Comisiei Europene au fost invitaţi în septembrie la Bucureşti pentru a discuta stadiul reformelor şi bugetul pe 2016, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

31 iul, 2015 | Agerpres

'Acordul cu partenerii internaţionali se termină în septembrie aşa cum a fost planificat. Probabil că la începutul lunii septembrie (va fi o nouă misiune de evaluare -n.r.), când i-am şi invitat pe colegii de la Comisie să vină în România, să discutăm despre ceea ce România a făcut în continuare vis-a-vis de angajamente şi chiar pe structura de proiect a noului buget pe 2016', a subliniat Teodorovici.

Întrebat dacă acordul se termină 'deraiat sau pe şine', Teodorovici a spus că nu există 'deraiat', ci există în acord sau în afara acordului, precizând că România se află în acord, scrie Agerpres.

Referitor la declaraţiile vicepreşedintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, de la finalul reuniunii ECOFIN din 14 iulie, potrivit căruia acordul cu România este deraiat, Teodorovici a reluat ideea că nu există noţiunea de deraiat sau off-track şi a întărit că acordul cu România este on-track. 'La ECOFIN, asta a fost decizia, rămânem în acord cu Comisia Europeană. Sunt anumite nemulţumiri, faptul că nu a fost o misiune de analiză închisă cu succes, şi au atenţionat cu privire la acest impact al Codului Fiscal', a mai spus ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă în septembrie se va discuta despre o nouă formă de colaborare, Teodorovici a răspuns 'vedem la momentul respectiv!'

El a mai spus că, întotdeauna, relaţia cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială va fi una de respect reciproc. 'Acum, că sunt situaţii în care sunt divergenţe sau diferenţe de opinii între un guvern sau altul este ceea ce se întâmplă în toate statele membre din Europa, nu numai în cazul României. Dar, pas cu pas şi mă bucur că la această rectificare (rectificarea bugetară aprobată marţi de Guvern - n.r.) am primit din partea Fondului o apreciere pozitivă, colegii mei au avut discuţii şi cu Fondul şi cu Comisia Europeană înainte de rectificare şi au fost unele foarte constructive şi pozitive', a subliniat Eugen Teodorovici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO