1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

News

România plăteşte 1 mld. euro corecţii financiare; au fost puse în funcţii cheie persoane neavenite - ministru

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a apreciat, joi, la Alba Iulia, că faptul că România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare este preţul prostiei, pentru că au fost puse în funcţii cheie, în special în zona de achiziţii publice, persoane neavenite.

02 oct, 2014 | Agerpres

"Din păcate, noi raportam în trecut tot felul de nereguli şi de ordin administrativ. Mai mult, la noi a fost o abordare mult prea excesivă în ceea ce a însemnat partea de corecţii financiare. România plăteşte un miliard de euro corecţii financiare, e o sumă foarte mare, şi ăsta este preţul prostiei, cum o spun eu foarte des, pentru că România şi-a permis să pună în funcţii cheie persoane neavenite, în special în zona de achiziţii publice. Agenţia de Achiziţii Publice este una dintre structurile care au creat statului român foarte multe deservicii. Un miliard de euro înseamnă mult. Acest lucru s-a schimbat şi sperăm ca, pe viitor, lucrurile să nu se mai întâmple în felul acesta", a declarat ministrul Fondurilor Europene.

El a susţinut că multe corecţii au fost excesiv date fie de către auditor, fie de către structuri ale statului.

"Din păcate, pe aceeaşi speţă erau păreri diferite. Tocmai de aceea noi am înfiinţat o direcţie care are ca principal rol să reanalizăm toate corecţiile financiare date de către partea română, tot, absolut tot, şi acolo unde s-a dat 25%, analizăm, vedem exact, poate e 5% corecţia. Mergem frumos la Bruxelles, argumentăm, justificăm acolo, vom cere diferenţa înapoi. Dacă nu se va accepta lucrul acesta, măcar ştim că acea speţă aşa trebuie judecată pe viitor. Să nu mai plecăm cu abordări eronate pentru că ne facem noi singuri rău ca ţară, pentru că sunt foarte multe corecţii financiare unde nu trebuiau date corecţii financiare. (...). Noi am pierdut foarte mult aici şi ca imagine şi ca bani, din păcate", a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul a participat, joi, la inaugurarea noii staţii de epurare a municipiului Alba Iulia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO