1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Teodorovici: Sunt convins că în zona POS CCE vom avea absorbţie 100% la finalul lui 2015

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat luni că este convins că pe zona Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice până la finalul anului 2015 absorbţia fondurilor europene va fi de 100%.

21 iul, 2014 | Agerpres

'Eu sunt convins că programul de competitivitate va avea la finalul lui 2015 o absorbţie de 100%, vom lansa şi anul viitor o serie de programe, pentru ca dacă pe sumele actuale apar corecţii şi alte situaţii să putem transfera acele sume rămase necheltuite pe alte proiecte, să le putem închide 100%', a menţionat ministrul Fondurilor Europene la conferinţa finală a campaniei de informare a beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), organizată de Autoritatea de Management POS CCE.

El a adăugat că de la începutul acestui an până acum, pe partea de POS CCE s-au semnat peste 1.500 de contracte de finanţare în cadrul unor programe de competitivitate, cu o valoare totală de peste 2,5 miliarde de lei şi că se încearcă şi la noi în ţară introducerea de noi reguli cu privire la acceptarea echipamentelor second hand.

'Citeam chiar ieri, mă uitam cât de multe reguli pe care le dorim şi noi sunt deja aplicate în alte zone ale Europei, ca exemplu regulile de acceptare a echipamentelor second hand. Este o regulă aplicată altor state membre, la noi, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat. Vom vedea şi noi dacă ne vom permite acest lucru (n.r.-folosirea echipamentelor second hand) cu două condiţii desigur, ca acel echipament să fie achiziţionat la preţul de piaţă şi nu mai mult, şi doi- să nu fi fost achiziţionat la vremea respectivă din bani europeni', a menţionat Teodorovici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO