1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Teroare la Bagdad: Cel puţin 75 de morţi într-un atentat cu bombă revendicat de Statul islamic

Cel puţin 75 de persoane au fost ucise şi peste 130 rănite la primele ore ale dimineţii de duminică într-un atentat sinucigaş la Bagdad revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, transmite AFP, preluată de Agerpres.

03 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atacul a avut loc pe o stradă comercială din cartierul Karrada unde numeroşi locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârşitul lunii sacre musulmane a Ramadanului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că explozia a fost provocată de o maşină capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urma deflagraţiei, a mai spus el.

Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, grupare radicală sunnită, a transmis de asemenea că unul dintre combatanţii săi a aruncat în aer o maşină capcană în apropiere de o adunare a şiiţilor, o comunitate musulmană majoritară în Irak şi considerată eretică de către Statul Islamic.

Atacul survine la o săptămână după ce SI şi-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.

Atentatul arată că gruparea extremistă reuşeşte în continuare, în pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, să lovească prin atentate extrem de sângeroase.

Statul Islamic, care a revendicat numeroase atentate la Bagdad şi în alte oraşe din Irak, a ocupat în 2014 zone semnificative, însă de atunci a pierdut teren în faţa forţelor guvernamentale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO