Tesla va reduce producția la uzina din Shanghai

Constructorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să îşi reducă producţia realizată la uzina de la Shanghai (China) în luna ianuarie 2023, prelungind şi anul viitor ritmul de producţie redus introdus la începutul acestei luni.
Ion Dobreanu - mar, 27 dec. 2022, 15:08
Tesla va reduce producția la uzina din Shanghai

Conform Reuters, în luna ianuarie, Tesla va produce automobile la uzina sa din Shanghai timp de doar 17 zile, între 3 şi 19 ianuarie, după care va înceta să mai producă automobile electrice începând din 20 şi până în 31 ianuarie, ceea ce ar însemna o vacanţă prelungită cu ocazia Noului An Chinezesc. Perioada 21-27 ianuarie 2023 va fi sărbătoare publică în China cu prilejul Anului Nou chinezesc.

Tesla nu precizează care este motivul pentru această reducere a ritmului de producţie. În plus, nu este clar dacă, în afara liniilor de asamblare pentru Model 3 şi Model Y, activitatea va continua la uzina de la Shanghai în luna ianuarie. Până acum, Tesla nu a obişnuit să închidă operaţiunile pentru o perioadă prelungită cu prilejul Noului An Chinezesc.

Anterior, Reuters a informat că Tesla a suspendat producţia la uzina sa din Shanghai începând de sâmbătă, 24 decembrie, ceea ce însemnată că a introdus mai rapid în practică un plan ce prevedea oprirea lucrului în ultima săptămână din decembrie.

Comparativ, în ultima săptămână din luna decembrie 2021, uzina Tesla de la Shanghai, cel mai important hub de producţie pentru grupul controlat de Elon Musk, a funcţionat în regim normal iar cu prilejul sărbătorii de Anul Nou chinezesc din acest an activitatea a fost oprită doar pentru trei zile.

Uzina Tesla de la Shanghai, un complex uriaş în care lucrează aproximativ 20.000 de angajaţi, a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din producţia totală realizată de Tesla în primele trei trimestre din 2022.

Cele mai recente reduceri de producţie la uzina Tesla de la Shanghai vin într-un moment în care creşte numărul cazurilor de infecţie cu Covid în China, după ce autorităţile au renunţat la politica lor zero-Covid la începutul lunii. Decizia autorităţilor chineze a fost salutată de mediul de afaceri deşi a perturbat operaţiunile de producţie.

Şefii de la Tesla şi-au fixat ca obiectiv pentru 2022 o creştere de 50% a producţiei şi livrărilor de vehicule electrice. Analiştii se aşteaptă ca producţia totală realizată de Tesla să nu se ridice la înălţimea obiectivelor, urmând să înregistreze doar o creştere de 45% în ritm anual.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment pentru Iran – AIEA cere Teheranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său nuclear
Avertisment pentru Iran – AIEA cere Teheranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său ...
Iranul nu a pus în aplicare suficient până acum angajamentele privind creşterea transparenţei asupra programului său nuclear, a afirmat luni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie......
Exxon și Chevron discută debutul explorării resurselor de gaze, convenționale și de șist, ale Algeriei
Exxon și Chevron discută debutul explorării resurselor de gaze, convenționale și de șist, ale Algeriei
ExxonMobil și Chevron ar putea avea acces la bogatele resurse de gaze naturale ale Algeriei, giganții energetici americani ...
Preţurile pentru producţia industrială au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană, în aprilie. Eurostat a precizat că datele pentru România sunt confidenţiale
Preţurile pentru producţia industrială au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană, în aprilie. Eurostat a precizat că ...
Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană şi cu 3,2% în zona euro, ...
Prețuri apartamente: Scădere în Bucureşti şi Braşov
Prețuri apartamente: Scădere în Bucureşti şi Braşov
În ultimii ani, am observat o scădere semnificativă a prețurilor apartamentelor în două dintre cele mai mari orașe ...