Test-drive cu noua Dacia Sandero Stepway: Economică, arătoasă şi „specială” GALERIE FOTO

ECONOMICA.NET a testat noul Sandero Stepway, pe o vreme capricioasa cu ploaie şi ninsoare. Chiar dacă mediul nu a fost chiar potrivit, noul Sandero Stepway este maşina potrivită în vremurile de criza economică. Iată în continuare primele impresii cu versiunea 1.5 dCi/90 CP.
Economica.net - mie, 20 feb. 2013, 06:07
Test-drive cu noua Dacia Sandero Stepway: Economică, arătoasă şi

Deja m-am obisnuit cu motoarele dCi de la Dacia. Daca e să menţionez vreo diferenţa între Logan (test-drive-ul cu noul Logan îl puteţi citi aici) si Stepway ar fi că una e mai frumoasă, dar vă las pe voi să hotărâţi care este.

Asadar, avem motoare similare, interior identic, cu scaune ceva mai bune la Stepway. Ce este totusi diferit la crossoverul Dacia? Pozitia ceva mai inalta, o vizibilitate laterala mai buna. Prin urmare, am putea spune ca pana la urma cea mai mare diferenta este data de sentimentul pe care il ai atunci cand conduci o masina… simpla, cu strictul necesar pe ea.

Noul Sandero Stepway are un look mult mai reusit de crossover decat precedesorul sau, dovedindu-se a fi un fratior veritabil al lui Duster. De aceea, Stepway pare a fi un vehicul destul de bunicel pentru iesirile în natura, in pante si drum accidentat de tara comportandu-se foarte bine. Garda la sol supraînaltata, protectiile fata/spate si ornamentele laterale conferandu-i noului model atributele unui crossover veritabil. Poate ca pe viitor va avea si tractiunea integrala, care parca ii lipseste in conditiile de drum si climatice de pe la noi prin tara. Insa nu-i bai, te chinui un pic si cu ceva prudenta poti sa treci obstacole peste care alte masini compacte nici macar nu s-ar avanta. (V-as arata mai multe poze dar din pacate s-a stricat aparatul foto).

Insa, cum spuneam mai sus, cu siguranta vei fi sedus de design-ul exterior atragator al noului Sandero Stepway. Noul model afiseaza o parte frontala complet noua, în care se regasesc atributele specifice versiunii: protectii suplimentare, ornamente pentru proiectoarele de ceata, pasaje ale rotilor largite, bare de pavilion longitudinale si o noua culoare disponibilã în exclusivitate, Bleu Azurite. La fel ca si la Logan aş fi vrut ca butoanele pentru geamuri să fi fost plasate undeva mai sus pe consola centrală astfel inact sa nu mai fie nevoie să-ţi iei ochii de la drum în momentul în care vrei să le acţionezi.

Noul Sandero Stepway este echipat cu doua motorizari puternice: TCe 90 cp si dCi 90cp (modelul testat de ECONOMICA.NET). In echiparea Diesel eco2, motorul dCi 90cp, are un consum redus de combustibil: 4,0 l/100 km in ciclu mixt. Pe parcursul test-drive-ului am scos un consum mixt de 5.4% in conditiile de trafic aglomerat din Bucuresti, mers pe autostrada si colindat coclaurile dintr-un sat din apropierea autostrazii Bucuresti – Pitesti. Suspensia nu te dezamageste, chiar te poate surprinde extrem de plăcut atunci când treci peste liniile de tramvai sau gropi cu noroi si apa. Însă, in curbe este mai putin stabila ca fratele Logan din cauza apatamentului mai ridiciat ce afectează usor ţinuta de drum.

Noua Dacia Sandero Stepway echipată cu motorul 1.5 dCi de 90 CP are un preţ de achiziţie de 12.200 euro cu TVA. În aceşti bani noul Sandero Stepway vine dotat cam cu tot ce are mai bun Dacia pe lista de opţionale. Spaţiul pentru bagaje oferit de portbagaj este de 320 litri sau 1.200 litri cu bancheta din spate complet rabatată. Hayonul are o deschidere amplă şi încărcarea se face usor.

În concluzie, noul Sandero Stepway 1.5 Dci este o masina frumoasa destinata celor care apreciază economia adusa buzunarului şi, mai ales, preţul corect.

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...