Test DefCamp- „Hackerii” vor încerca să retragă bani dintr-un bancomat din centrul Bucureştiului

'Hackerii' vor încerca să preia controlul unui ATM din centrul Bucureştiului şi să retragă bani din el, însă într-un cadru organizat şi fără a produce pagube, cu ocazia conferinţei pe teme de securitate cibernetică DefCamp, care începe joi la Bucureşti şi se va încheia pe 20 noiembrie.
Economica.net - joi, 19 nov. 2015, 06:26
Test DefCamp-

Peste 700 de persoane din aproximativ 30 de ţări vor participa la ediţia 2015 a conferinţei pe teme de securitate cibernetică DefCamp 2015, potrivit organizatorilor.

În întrecerea Target John, ‘hackerii’ primesc informaţii despre o ţintă reală şi trebuie să afle toate detaliile despre ea. Hack the Machine presupune că ei vor aplica tacticile de hacking pe servere şi computere pentru a descoperi vulnerabilităţi, iar în Hack the Bank participanţii vor trebui să preia controlul asupra unui ATM adus la conferinţă special pentru aşa ceva şi să reuşească să retragă bani din el.

Internetul, poate cea mai mare invenţie a secolului XX, a dat naştere, odată cu anii 2000, dispozitivelor inteligente de tipul smartphone-urilor şi reţelelor sociale, precum Facebook, Twitter sau LinkedIn. Pe lângă toate beneficiile pe care acest mediu le aduce, cum ar fi comunicarea instant, accesul rapid la servicii şi acces la informaţii, securitatea datelor şi confidenţialitatea individului sunt două subiecte care trebuie să intereseze cât mai mulţi utilizatori de Internet.

Cu acest scop a pornit, în 2011, DefCamp, cea mai mare conferinţă pe teme de securitate cibernetică din România şi printre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est. În 2015, DefCamp este organizată de Asociaţia Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) cu sprijinul Orange România, Bitdefender şi Checkmarx şi susţinută de Ixia, Safetech, Beyond Security şi Cert Sign by UTI.

Câteva zeci de speakeri specializaţi şi recunoscuţi la nivel mondial în industrie vor aduce în atenţia publicului subiecte din cele mai noi cercetări în securitate cibernetică. DefCamp organizează de-a lungul celor două zile de conferinţă finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrală şi de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). În etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de ţări, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 3.000 de euro, constând în bani, gadgeturi şi hardware pentru computerele lor.

Mai mult, calificarea în finala acestei competiţii le asigură participanţilor bilete gratuite la DefCamp 2015, dar şi prezenţa la alte competiţii internaţionale de tipul Capture the Flag. Cele mai multe echipe înscrise sunt din România, Rusia şi SUA, iar pe locul patru este Japonia.

DefCamp vine, în premieră, cu competiţii noi care provoacă participanţii să descopere vulnerabilităţi pentru ca apoi să le raporteze vendorilor într-un mod responsabil, aliniate la standardele internaţionale. Astfel, la IoT Village susţinut de Bitdefender, participanţii vor putea descoperi vulnerabilităţi în dispozitive din sfera Internet of Things. Orange va susţine un concurs de tip Bug Bounty, prin care îi va premia pe cei care descoperă metode de ocolire a sistemelor de protecţie obişnuite, participând în acest fel la dezvoltarea soluţiilor de securitate cibernetică.

‘Conferinţa din această toamnă este, cu siguranţă, aşteptată de mulţi români şi nu numai. Vor fi prezenţi lideri din domeniul securităţii cibernetice şi confidenţialităţii online, iar cercetările din cursul anului şi problemele identificate care ţin de mediul virtual vor fi discutate şi dezbătute de experţi din Europa şi Statele Unite ale Americii. Activităţile, experienţa şi comunitatea DefCamp au reuşit să dezvolte în fiecare an evenimentul, iar anul acesta estimăm că vom avea cea mai mare densitate de specialişti în securitate informatică pe metrul pătrat din ultimii ani. Totodată, suntem şi în plin avânt tehnologic, când conectăm totul la web, tocmai de aceea am şi pregătit o competiţie dedicată dispozitivelor din Internet of Things. În acelaşi timp, supravegherea realizată de state, grupări sau indivizi nu mai poate fi ignorată şi avem experţi care să prezinte şi dezbată acest subiect şi cum ne raportăm la el’, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul şi coordonatorul DefCamp.

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă în România peste 2.300 de participanţi, din 34 de ţări şi 75 de oraşe, interesaţi de hacking, vulnerabilităţi cibernetice, dar şi soluţii pentru protecţie online.

Te-ar mai putea interesa și
ONU: Sute de mii de persoane au fost forțate să se refugieze din cauza dezastrelor climatice, un  număr record începând din 2008
ONU: Sute de mii de persoane au fost forțate să se refugieze din cauza dezastrelor climatice, un număr record începând ...
Anul trecut, sute de mii de persoane au fost forţate să fugă din cauza cicloanelor, secetelor, incendiilor şi a altor dezastre climatice, un număr record din 2008, care subliniază urgenţa......
Londra a înghețat în ultimii trei ani active rusești în valoare de 25 de miliarde de lire sterline
Londra a înghețat în ultimii trei ani active rusești în valoare de 25 de miliarde de lire sterline
Guvernul britanic a îngheţat active ruseşti în valoare de aproximativ 25 de miliarde de lire sterline (29,8 miliarde ...
Trump anunță că Boieng va primi contractul pentru construirea noilor avioane de luptă F-47
Trump anunță că Boieng va primi contractul pentru construirea noilor avioane de luptă F-47
Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri semnarea unui contract cu concernul Boeing pentru o avioane de luptă ...
Romulus Badea a fost ales președinte al Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă din România
Romulus Badea a fost ales președinte al Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă din România
Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă din România (PIFM) anunță alegerea lui Romulus Badea în funcția de președinte ...