Teva face concedieri şi vrea să vândă sau să închidă fabrica sa din Ungaria

Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, va concedia în următoarele luni 500 de angajaţi de la fabrica din Ungaria, ca parte a planului de schimbare a strategiei sale globale, transmite MTI.
Economica.net - mie, 17 mai 2017, 06:53
Teva face concedieri şi vrea să vândă sau să închidă fabrica sa din Ungaria

Teva intenţionează ca până la sfârşitul lui 2018 să vândă sau să închidă fabrica sa din Godollo, lângă Budapesta, şi doreşte să ofere angajaţilor beneficii care să le permită să-şi găsească noi locuri de muncă, a anunţat grupului farmaceutic israelian.

În prezent, Teva are peste 2.000 de angajaţi în Ungaria, la fabricile din Debreţin, Sajobabony şi la departamentul său de vânzări. Guvernul de la Budapesta îi va ajuta pe angajaţii concediaţi de Teva prin cursuri de recalificare, a anunţat Ministerul Economiei.

O altă companie farmaceutică importantă, GSK, a anunţat recent că va investi 18 miliarde de forinţi pentru a-şi extinde capacitatea de producţie de la fabrica Godollo şi va avea nevoie de încă 104 angajaţi.

Recent, Teva Pharmaceutical a anunţat că se aşteaptă să înregistreze în acest an un profit de 4,90 – 5,30 dolari per titlu, la venituri de 23,8 – 24,5 miliarde de dolari.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un profit de 5,82 dolari per acţiune, la venituri de 25,32 miliarde de dolari.

În decembrie, Teva Pharmaceutical Industries a anunţat că anchetează acuzaţii ale unui informator anonim conform cărora compania a mituit medici de stat din România pentru ca aceştia să le prescrie pacienţilor medicamentele grupului farmaceutic.

Ancheta internă, despre care nu au apărut informaţii până acum, vine în contextul în care compania cu sediul în Israel se pregăteşte să obţină o înţelegere în legătură cu investigaţii ale Guvernului american privind presupuse cazuri de dare de mită în alte câteva ţări.

Un purtător de cuvânt al companiei israeliene a confirmat că este în desfăşurare o anchetă internă, dar a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Teva a deschis investigaţia în 2015, după ce un informator anonim a acuzat compania că plăteşte medici români pentru discursuri la evenimente publice şi pentru consultanţă şi că le acoperă cheltuielile pentru călătorii în străinătate.

În schimb, furnizorii recomandau medicamentul Copaxone, pentru scleroză multiplă, ‘cât mai multor pacienţi posibil’, a scris informatorul într-un email din 2015 trimis directorului executiv şi comisiei de audit de la Teva şi consultat de Reuters.

De exemplu, pentru ca plăţile pentru discursurile de la evenimentele de specialitate să pară legale, Teva îi oferea unui medic o scurtă prezentare PowerPoint gata scrisă, pe care acesta să o citească la întâlnirile furnizorilor din domeniul sănătăţii. Sursa nu a menţionat ce sume erau plătite în astfel de cazuri.

Medicamentul Copaxone a generat în ultimul trimestru vânzări de 1,1 miliarde de dolari, 19% din totalul veniturilor Teva, a precizat luna trecută compania.

Teva este listată la Bursa din New York şi are subsidiare şi în SUA.

Autorităţile americane au intensificat lupta împotriva corupţiei din străinătate din domeniul industriei farmaceutice. În septembrie, GlaxoSmithKline a convenit să plătească SEC 20 de milioane de dolari pentru a rezolva acuzaţiile că a mituit profesionişti din domeniul sănătăţii din China pentru a-şi spori vânzările. Compania nici nu a recunoscut, nici nu a negat că ar fi comis vreo ilegalitate.

Citeşte în ECONOMICA.NET şi Cele mai mari sponsorizări primite de neurologii români de la Teva Pharmaceutical, acuzată că ar mitui medici

Te-ar mai putea interesa și
Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc cu 20% începând de la mijlocul lunii viitoare
Biletele pentru urcarea în Turnul Eiffel se scumpesc cu 20% începând de la mijlocul lunii viitoare
Accesul în Turnul Eiffel va fi mai scump cu 20%, până la 35,30 de euro, începând cu data de 17 iunie, o decizie justificată de criza sanitară şi urmele de plumb descoperite cu prilejul......
Autostrada Sibiu – Pitești: WeBuild a început montarea tablierului metalic la un nou pod peste Argeș VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: WeBuild a început montarea tablierului metalic la un nou pod peste Argeș VIDEO
Antreprenorul WeBuild a început montarea elementelor tablierului metalic aferent unui pod peste râul Argeș, pe șantierul ...
Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei. Media netă în domeniu este de 5.000 de lei pe lună – index salarial eJobs
Peste o treime dintre angajații din construcții au salarii cuprinse între 4.500 și 7.000 de lei. Media netă în domeniu ...
Peste 11.000 de locuri de muncă au fost postate de angajatorii din construcții de la începutul anului și până acum ...
CFR a lansat licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată București – Giurgiu Nod Frontieră. Valoarea estimată a proiectului este de 2,25 de miliarde de lei
CFR a lansat licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată București – Giurgiu Nod Frontieră. Valoarea estimată ...
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a lansat licitaţia publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de ...