Teva face concedieri şi vrea să vândă sau să închidă fabrica sa din Ungaria

Teva Pharmaceutical Industries Ltd, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, va concedia în următoarele luni 500 de angajaţi de la fabrica din Ungaria, ca parte a planului de schimbare a strategiei sale globale, transmite MTI.
Economica.net - mie, 17 mai 2017, 06:53
Teva face concedieri şi vrea să vândă sau să închidă fabrica sa din Ungaria

Teva intenţionează ca până la sfârşitul lui 2018 să vândă sau să închidă fabrica sa din Godollo, lângă Budapesta, şi doreşte să ofere angajaţilor beneficii care să le permită să-şi găsească noi locuri de muncă, a anunţat grupului farmaceutic israelian.

În prezent, Teva are peste 2.000 de angajaţi în Ungaria, la fabricile din Debreţin, Sajobabony şi la departamentul său de vânzări. Guvernul de la Budapesta îi va ajuta pe angajaţii concediaţi de Teva prin cursuri de recalificare, a anunţat Ministerul Economiei.

O altă companie farmaceutică importantă, GSK, a anunţat recent că va investi 18 miliarde de forinţi pentru a-şi extinde capacitatea de producţie de la fabrica Godollo şi va avea nevoie de încă 104 angajaţi.

Recent, Teva Pharmaceutical a anunţat că se aşteaptă să înregistreze în acest an un profit de 4,90 – 5,30 dolari per titlu, la venituri de 23,8 – 24,5 miliarde de dolari.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un profit de 5,82 dolari per acţiune, la venituri de 25,32 miliarde de dolari.

În decembrie, Teva Pharmaceutical Industries a anunţat că anchetează acuzaţii ale unui informator anonim conform cărora compania a mituit medici de stat din România pentru ca aceştia să le prescrie pacienţilor medicamentele grupului farmaceutic.

Ancheta internă, despre care nu au apărut informaţii până acum, vine în contextul în care compania cu sediul în Israel se pregăteşte să obţină o înţelegere în legătură cu investigaţii ale Guvernului american privind presupuse cazuri de dare de mită în alte câteva ţări.

Un purtător de cuvânt al companiei israeliene a confirmat că este în desfăşurare o anchetă internă, dar a refuzat să comenteze acuzaţiile.

Teva a deschis investigaţia în 2015, după ce un informator anonim a acuzat compania că plăteşte medici români pentru discursuri la evenimente publice şi pentru consultanţă şi că le acoperă cheltuielile pentru călătorii în străinătate.

În schimb, furnizorii recomandau medicamentul Copaxone, pentru scleroză multiplă, ‘cât mai multor pacienţi posibil’, a scris informatorul într-un email din 2015 trimis directorului executiv şi comisiei de audit de la Teva şi consultat de Reuters.

De exemplu, pentru ca plăţile pentru discursurile de la evenimentele de specialitate să pară legale, Teva îi oferea unui medic o scurtă prezentare PowerPoint gata scrisă, pe care acesta să o citească la întâlnirile furnizorilor din domeniul sănătăţii. Sursa nu a menţionat ce sume erau plătite în astfel de cazuri.

Medicamentul Copaxone a generat în ultimul trimestru vânzări de 1,1 miliarde de dolari, 19% din totalul veniturilor Teva, a precizat luna trecută compania.

Teva este listată la Bursa din New York şi are subsidiare şi în SUA.

Autorităţile americane au intensificat lupta împotriva corupţiei din străinătate din domeniul industriei farmaceutice. În septembrie, GlaxoSmithKline a convenit să plătească SEC 20 de milioane de dolari pentru a rezolva acuzaţiile că a mituit profesionişti din domeniul sănătăţii din China pentru a-şi spori vânzările. Compania nici nu a recunoscut, nici nu a negat că ar fi comis vreo ilegalitate.

Citeşte în ECONOMICA.NET şi Cele mai mari sponsorizări primite de neurologii români de la Teva Pharmaceutical, acuzată că ar mitui medici

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...