Thales a dezvoltat un card bancar cu aplicație vocală pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Soluția a fost certificată Visa și Mastercard

Compania Thales a dezvoltat o soluție care să protejeze persoanele cu deficiențe de vedere împotriva fraudelor sau a erorilor atunci când efectuează plăți în magazine. Cu ajutorul cardului bancar cu aplicație vocală, nevăzătorii și persoanele cu deficiențe de vedere pot avea autonomie și încredere pentru plățile zilnice, deoarece cardul inovator redă audio suma fiecărei tranzacții înainte de validarea plății.
Lidia Neagu - mar, 06 dec. 2022, 13:21
Thales a dezvoltat un card bancar cu aplicație vocală pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Soluția a fost certificată Visa și Mastercard

În prezent, majoritatea serviciilor bancare nu sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități. 90% dintre persoanele cu deficiențe de vedere s-au confruntat măcar o dată în viață cu o fraudă sau cu o eroare atunci când au plătit cumpărături sau servicii. Această statistică a determinat Thales să dezvolte o soluție care să ofere încredere și autonomie persoanelor cu deficiențe de vedere, în raport cu operațiunile zilnice de plată. Această inovație unică, care verbalizează fiecare pas al unei tranzacții, este acum certificată de Visa și de Mastercard.

La nivel global, există un angajament pentru promovarea diversității și incluziunii, pentru a construi o lume mai bună pentru toți. În colaborare cu partenerul său Handsome, Thales a decis să inoveze pentru a oferi soluții incluzive în domeniul plăților. Handsome este un Fintech francez specializat în soluții incluzive pentru persoanele cu dizabilități.

Cum funcționează cardul bancar cu funcție vocală

Pentru a beneficia de această soluție unică, utilizatorii trebuie doar să instaleze o aplicație pe telefonul mobil, care este asociată în mod unic cu cardul lor. De fiecare dată când efectuează o plată, aplicația mobilă redă audio valoarea tranzacției înainte ca utilizatorul să o valideze cu ajutorul codului secret.

Cardul de plată cu aplicație vocală Thales funcționează ca un dispozitiv conectat care înregistrează suma de la terminalul de plată și o comunică aplicației mobile prin Bluetooth. Utilizatorul poate apoi să audă informația prin difuzorul telefonului sau în căști. Această soluție unică urmează să fie adoptată în curând de mai multe bănci, care au fost convinse de potențialul acestui card bancar.

„Multe probleme pot fi rezolvate prin inovare. De aceea, cu sprijinul Handsome și bazându-ne pe expertiza Thales în dezvoltarea de soluții de plată sigure și convenabile, am decis să abordăm problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere. De atunci, soluția s-a dovedit a fi utilă și pentru alte dizabilități. Suntem încântați să vedem că inovațiile noastre contribuie la crearea unor soluții de plată mai sustenabile și mai responsabile”, a precizat Bertrand Knopf, vicepreședinte Banking and Payment Services în cadrul Thales.

Thales este un lider global în tehnologii avansate care investește în inovare digitală – conectivitate, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru un viitor în care să putem avea cu toții încredere, un element vital pentru dezvoltarea societăților noastre. Grupul oferă clienților – companii, organizații și guverne – soluții, servicii și produse care îi ajută să-și îndeplinească misiunile în domenii, precum: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală.

Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări. În 2021, Grupul a generat vânzări de 16,2 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...